Арбитражната комисия към Българската федерация по баскетбол заседава днес освен

...
Арбитражната комисия към Българската федерация по баскетбол заседава днес освен
Коментари Харесай

Потвърдиха санкцията на Балкан

Арбитражната комисия към Българската федерация по баскетбол заседава през днешния ден с изключение на по жалбата на Левски за наказването от три служебни загуби в полуфиналната серия против Балкан и по още две тъжби от клубове от Националната баскетболна лига (НБЛ) за мъже.

Първата беше от страна на Балкан за налагане на наказване за изиграване на два домашен мача пред празни трибуни за зрителска разпра посредством приложимост на физическа мощ с длъжностно лице в мача от полуфиналната серия против Левски, извършен на 14 май в Ботевград. На Балкан бе наложена имуществена глоба в размер на 1000 лв. и осъществяване на идващите две домашен срещи на клуба пред празни трибуни.

Арбитражната комисия се срещна с всички материали по жалбата и върна като нередовна жалбата на ботевградчани. Според мнението на комисията, същата не дава отговор и на условията планувани в член 5, алинея 3, б. „ Д “, от правилника за работата на Арбитражната комисия при Българската федерация по баскетбол. Производството по жалбата беше прекъснато.

Комисията беше сезирана и с тъжба от страна на Рилски състезател против наложена имуществена глоба в размер на 500 лв. за нарушение на открития ред по време на среща от НБЛ от фенове до две лица в мача против Спартак Плевен, извършен на 13 май.

След като се срещна с обжалваното решение, жалбата, приложенията към нея и отчета на дежурния представител, и след извършени разисквания, Арбитражната комисия при Българската федерация по баскетбол реши да понижи наложената глоба в размер на 250 лв..

По обявата работи: Георги Димитров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР