Apple ще сложи точката на една цяла ера, когато в

...
Apple ще сложи точката на една цяла ера, когато в
Коментари Харесай

Apple изпраща iTunes в историята

Apple ще постави точката на една цяла епоха, когато при започване на идната седмица разгласи пенсионирането на iTunes, музикалната услуга трансформирала метода на дистрибуция на музика вечно, предава Bloomberg.

Следващата седмица в Сан Хосе, Калифорния започва годишната конференция на разработчиците на Apple WDC 2019. Един от огромните анонси по време на нея се чака да е този за прекратяването на съществуването на емблематичната услуга, която ще бъде сменена от независими приложения за музика, телевизия и подкасти. Ходът на компанията не буди толкоз огромно удивление, имайки поради това, че iPhone и iPad устройствата оферират обособени приложения за слушане на музика, гледане на телевизия и подкасти, до момента в който iTunes продължава живота си на Mac и Macbook устройствата. Очаква се новото музикално приложение, което ще бъде показано да предлага същите функционалности, като iTunes, включително закупуване на песни и синхронизация, само че с по-изчистен интерфейс и свободно от към този момент непотребни функционалности, до момента в който в това време ще получи тясна интеграция с услугата за музикален стрийминг Apple Music.

Rolling Stone, на собствен ред пишат, че по време на WDC 2019 се чака компанията да разгласи прекратяването и на други свои услуги, като Books, Messages и Mail. Очаква се също по този начин и да бъдат разкрити нови услуги за видео стрийминг и продуциране на качествено медийно наличие. Всичко това, счита Ейми Уонг от Stone, е показателно за смяната на посоката, в която Apple към този момент се движи.

„ Но премахването на iTunes марката символизира също по този начин доста. Чрез разделянето на музикалните, телевизионните и подкаст предложенията си в три разнообразни платформи, Apple предумишлено притегля вниманието към себе си, като многостранен снабдител на услуги за развлечение, а не като хардуерна компания, която апропо продава забавление чрез едно от многото си приложения. Това е от изключителна значимост за бъдещето на Apple на фона на отслабващите продажби на телефоните им с нападателния им напредък в бизнеса им с услуги “, написа Уон.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР