Apple обяви новите iPhone 14 и 14 Plus - цялостният

...
Apple обяви новите iPhone 14 и 14 Plus - цялостният
Коментари Харесай

Apple представи iPhone 14 и 14 Plus със сателитна връзка за спешни случаи

Apple разгласи новите iPhone 14 и 14 Plus - цялостният дизайн остава същият, в това число прореза за селфи камерата и датчиците за Face ID на телефона. Това е в сходство с предварителната информация, че единствено моделите 14 Pro ще получат " острови ". На пръв взор iPhone 14 наподобява доста на 13-ия, със същия плосък екран и ръбове.

iPhone 14 е с 6,1-инчов екран, а 14 Plus - с 6,7-инчов екран. Компанията твърди, че 14 Plus има най-хубавия живот на батерията от всички iPhone. И двете версии са основани на миналогодишния чипсет A15 Bionic - за първи път Apple не вкарва нов процесор в нов iPhone.

Има нова ултраширокоъгълна 12 MP камера с бленда f/1,5 и стабилизация на датчика. Apple твърди, че качеството на изображенията при слаба светлина е усъвършенствано с 49%, а нощният режим към този момент е два пъти по-бърз. Има и 12 MP TrueDepth камера с автофокус.

Apple твърди, че е приложила обработката на изображенията Deep Fusion на по-ранен стадий в конвейера за обработка на изображения, което усъвършенства работата при слаба светлина и възпроизвеждането на цветовете - технологията се назовава Photonic Engine. Видеото получава и нов режим на стабилизация, наименуван Action Mode, който употребява целия датчик за по-голяма непоклатимост.

iPhone 14 ще поддържа изпращане на незабавни известия посредством спътници отвън клетъчно покритие, наречено Emergency SOS. Антените на телефона могат да се свързват със сателитни честоти. Apple твърди, че изпращането на известие при ясно небе лишава не повече от 15 секунди, а интерфейсът оказва помощ на потребителите да насочат телефона си в вярната посока. Можете също по този начин да употребявате приложението Find My, с цел да споделите местоположението си, без да изпращате известие. Тя е безвъзмездна за две години за моделите iPhone 14.

Моделите iPhone 14 за Съединени американски щати ще са лишени от физическата тава за SIM карта, като минават напълно към eSIM.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР