Апелативният спецсъд остави в ареста бизнесмена Николай Банев с аргумент,

...
Апелативният спецсъд остави в ареста бизнесмена Николай Банев с аргумент,
Коментари Харесай

Николай Банев остава в ареста заради опасност от укриване

Апелативният спецсъд остави в ареста предприемача Николай Банев с мотив, че има заплаха подсъдимият да се укрие или да извърши друго закононарушение. Магистратите обясниха, че има задоволително доказателства, с цел да се обоснове догатката, че Банев е направил закононарушение.

Бизнесменът е в българския арест от средата на декември 2018 година Заедно се него бе арестувана и брачната половинка му Евгения, която счита да взе участие на изборите за членове на Европейския парламент. Двамата са упрекнати в източване на предприятия, данъчни закононарушения и изпиране на 1 милиарда лева

Те бяха арестувани във Франция, откакто българските управляващи издадоха европейска заповед за арест. Заедно с тях обвинявания за присъединяване в незаконна група получи и майката на Банев – Мария.

Самият Банев отхвърля всички обвинявания. На едно от правосъдните съвещания той съобщи, че в случай че някой може да изпере 1 милиарда лева, той би трябвало да стане президент на Съединени американски щати.

Сега юристите на предприемача желаеха освобождението му от ареста с мотив, че обвиненият е в неприятно здравословно положение. Съдът отхвърли тези изказвания, тъй като не били подкрепени с документи. Евгения Банева ще се опита да излезе от ареста след седмица, с цел да взе участие в предизборната акция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР