Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия министър на околната

...
Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия министър на околната
Коментари Харесай

Нено Димов остава в ареста. Решението е окончателно

Апелативният профилиран съд остави в ареста някогашния министър на околната среда Нено Димов.

Той е упрекнат в умишлена занемареност. Решението е дефинитивно.

Съдът посочи, че Нено Димов не е делегирал пълномощия на различен за одобряването на графиците за водоползване от язовир Студена. Една от свидетелките да вземем за пример, Мая Дряновска, която е специалист в екоминистерството, е споделила, че при започване на 2019, при правенето на годишния график, е имало три разновидността като при доста суха година прогнозният график е бил в язовира да има малко на 3 млн. куб. метра вода.

Максималният размер в язовира е 25 млн. куб. метра вода. Пак тя разказала пред проверяващите, че при започване на 2020 година й се е обадил мъж, който се е показал като изпълнителен шеф на " Стомана Индъстри ". Той й споделил, че Нено Димов го е насочил да се свърже с нея, с цел да се отпусне за промишлени потребности вода от язовира, защото се очаквало, че зимните месеци януари и февруари различният източник, който употребява сдружението, може да замръзне.

Подаването на вода от Студена към Топлофикация- Перник и Стомана индъстрийз са спрени от ноември м.г.

Съдът уточни още, че дежурните диспечери към ВиК Перник всекидневно са подавали информация за равнището на язовира, която е била предоставена на регионалната администрация, шефа на ВиК, Басейновата дирекция.

В кабинета на Нено Димов са били открити таблици за притока на вода за последните 10 години от 2010 до 2019 година От тях от пръв взор се виждало, че водата понижава. Имало и отчет за положението, в който се споменавало, че притокът е 11 млн. куб. метра.

Съдът също по този начин посочи, че са настъпили всеобщи отрицателни реакции от хората в Перник, които търпят водната рецесия. Затова съгласно магистратите задържането на някогашния министър е основателно.

Очаквайте детайлности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР