Апелативният съд във Варна пусна под домашен арест мъж, обвинен

...
Апелативният съд във Варна пусна под домашен арест мъж, обвинен
Коментари Харесай

Пуснаха по домашен арест обвинен в блудство

Апелативният съд във Варна пусна под домакински арест мъж, упрекнат в блудничество и обезчестяване на малолетна в аксаковско село. Така бе променена мярката за неотклонение по отношение на Мирослав С., който Варненския областен съд задържа под стража.

Представителят на държавното обвиняване счита, че обвиненият би трябвало да остане в ареста. Крехката възраст на потърпевшата и някои очевидци ги слага в състояние на взаимозависимост от него, което значи, че той може да им повлияе.

Защитата пък отстоява тезата, че Мирослав не е правил закононарушенията, за които е притеглен. Няма и заплаха да се укрие или извърши закононарушение, тъй като работи, грижи се за двете си деца и има непрекъснат адрес.

Апелативният съд смята, че жалбата против задържането под стража на Мирослав С. е основателна. По никакъв метод не се обосновава догатката да е осъществено обезчестяване. Съдебно-медицинската експертиза е задоволително безапелационна в това отношение. Може обаче основателно да се допуска, че е правил блудствени дейности с пострадалата.

Обвиняемият е с непрекъснато местоживеене, осъждан е за ръководство на МПС без удостоверение за правоуправление, само че не и за тежки умишлени закононарушения. Затова и правосъдният състав не съзира заплаха той да извърши закононарушение.

Мирослав С. живее с майка си и двете си деца. Съпругата му е умряла, тъй че той е единственият родител и като подобен е виновен за развъждането и възпитанието им. Неговата майка пък не е в положително здраве, тъй че той поставя грижи и за нея. Тази обществена отговорност към фамилията му водят до заключението, че съответен е домашният арест, следен с електронно средство за следене. Пострадалото дете живее с майка си в различен град, тъй че обвиненият не би имал контакт с него, стимулират се апелативните магистрати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР