Апелативна прокуратура публикува становище във връзка с изказване на вътрешния

...
Апелативна прокуратура публикува становище във връзка с изказване на вътрешния
Коментари Харесай

Прокуратурата отговори на обвинения на Бойко Рашков

Апелативна прокуратура разгласява мнение по отношение на изявление на вътрешния министър

"Докато опълчването сред институциите разрушава публичното доверие в тях и държавността като цяло, прокуратурата за следващ път се афишира за възобновяване на взаимоотношението сред всички виновни държавни органи в границите на техните пълномощия и законите в страната, за гарантиране отбрана правата, ползите и сигурността на българските жители. “

Това се споделя в позиция на Апелативна прокуратура-София във връзка писмо на министъра на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков до основния прокурор Иван Гешев по отношение на дейностите на прокуратурата във връзка с народния представител от ГЕРБ, посочен с букви Б.Н.Б., за който има данни, че през 2022 година е нарушил наложената му от РЗИ-Варна карантина по отношение на позитивен тест за ковид.

От прокуратурата прецизират, че основният прокурор не разполага с пълномощия да реализира директен надзор и интервенция в работата на обособени прокурори, както и водени от тях съответни преписки. Както и, че прокурорите се произнасят по всеки съответен случай според законите, събраните доказателства и въз основа на вътрешното им разбиране.

В случая с народния представител е извършен инстанционен надзор от по-горестоящ прокурор при съблюдаване на всички условия, според законоустановения ред, който е удостоверил отхвърли на прокурора да не се образува следствие. Прокурорът от Софийската градска прокуратура е направил изчерпателен и обширен разбор на всички открити в хода на инспекцията обстоятелства и условия, вследствие на което е направил верен и аргументиран извод за неналичието на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, показва прокурорът, направил инстанционния надзор.

„ Продължаващите към този момент над една година опити на обособени представители на изпълнителната власт да упражняват напън над независимостта на органите на правосъдната власт, с изключение на до ерозиране на публичното доверие в държавните институции, неизбежно води и до отчетлива ескалация на престъпността “, показват още от прокуратурата.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР