Апелативен съд-Бургас потвърди 25-годишната ефективна присъда на Теньо Енчев, признат

...
Апелативен съд-Бургас потвърди 25-годишната ефективна присъда на Теньо Енчев, признат
Коментари Харесай

Потвърдиха 25-годишната присъда на мъж, убил приятелката си в Айтос

Апелативен съд-Бургас удостовери 25-годишната ефикасна присъда на Теньо Енчев, приет за отговорен от две правосъдни инстанции за зверското ликвидиране на 20–годишната Ивета от Айтос.

Мъжът, се показва в правосъдното решение, умъртвил майката на детето си, с която живеел на фамилни начала, като действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив. Тежкия побой е траял към половин час, в което време подсъдимият е чувал стоновете на потърпевшата, виждал я окървавена, само че е прекратил насилието едвам когато е възприел изпадането й в безсъзнание.

Мъжът е наказан да заплати на сина си, роден през 2015 година, обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 200 000 лв. и на майката на убитата Ивета обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 150 000 лв., както и обезщетение за породени имуществени вреди в размер на 3000 лв..
 
Пред първоинстанционния съд Енчев е признал виновността си, делото е минало по съкратена правосъдна процедура, като наложеното наказване „ пожизнен затвор “ е сменено с “лишаване от независимост “ в размер на 25 години, при първичен непоколебим режим на изтърпяване. -->

В постановеният правосъден акт на Апелативен съд-Бургас е посочено, че по време на съжителството им с подсъдимия, потърпевшата Ивета редовно и постоянно е измъчвана физически и душевен, като сигнали за домашно принуждение са подавали очевидци по делото.
 

Решението на Апелативен съд-Бургас предстои на обжалване или митинг пред Върховен касационен съд в 15-дневен период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР