Апарат за извличане на реконвалесцентна плазма от преболедували от COVID-19,

...
Апарат за извличане на реконвалесцентна плазма от преболедували от COVID-19,
Коментари Харесай

С апарат за реконвалесцентна плазма разполага вече Стара Загора

Апарат за добиване на реконвалесцентна плазма от преболедували от COVID-19, дарен от Политическа партия (ПП) ГЕРБ, беше публично връчен през днешния ден на Районния център по трансфузионна хематология (РЦТХ) в Стара Загора от заместник-председателя на 44-ото Народно заседание Емил Христов, който е народен представител от Старозагорския регион.
„ Тук съм, с цел да Ви кажа, че всички сме дружно. Да благодарим на хората, които дават всичко от себе си, с цел да се преборим освен с този вирус, а с всичко, което е предизвикателство за човешкото здраве! Благодаря Ви за всичко, което вършиме! Бъдете здрави! “, пожела на медиците от екипа на центъра Христов. Благодарности за дълго чакания уред за плазмафереза към Емил Христов и управлението на партия ГЕРБ изрази доктор Петя Матеева, шеф на старозагорския РЦТХ.
 В Областната болница в Пазарджик ще може да се подарява кръвна плазма В Областната болница в Пазарджик ще може да се подарява кръвна плазма
От тази седмица жителите на област Пазарджик, които са преболедували COVID-19, ще могат да подаряват кръв в Отделението по трансфузионна...
Апаратът е от най-ново потомство и е извънредно значим за активността на центъра.  Вече са  почнали записвания на да дарят кръвна плазма, с цел да им бъдат изследвани кръвната картина, общия белтък и антителата против COVID-19. В процеса на самата плазмафереза ще се изследват и кръвната група, антиеритроцитните антитела и трансмисивните инфекции, обясни доктор Матеева.
Дарителите на кръвна плазма би трябвало да са на възраст сред 18 и 65 години, да имат позитивен резултат от PCR тест, от който да са минали 40 дни, както и да дават отговор на общите условия за кръводаряване – да нямат хронични болести, да не одобряват медикаменти все още на даряването и да се усещат клинично здрави. С апарата ще работят двама млади лекари в екип с медицински сестри от поделение „ Кръводаряване “. Извличането на рековалесцентна плазма посредством плазмафереза в Стара Загора стартира от 9 декември 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР