Аню Ангелов, бивш министър на отбраната, обясни пред БНР, че

...
Аню Ангелов, бивш министър на отбраната, обясни пред БНР, че
Коментари Харесай

Ген. Аню Ангелов: Нашата противовъздушна отбрана е изключително слаба и стара

Аню Ангелов, някогашен министър на защитата, изясни пред БНР, че чака да се реализира сухопътната интервенция в линията Газа, макар че " Хамас “ приканва жителите да не напущат домовете си и затруднява израелската войска.

" Целият град Газа е под земята - стотици километри тунели, които имат бронирани порти и разнообразни устройства. Това е една огромна мистерия за израелската войска. Необходимо е разунаване. Предполагам, че имат известна информация, " разяснява той.

Въпросът е до каква степен такава интервенция ще реализира своите цели. Значение има и кой стои зад тази ужасяваща офанзива на " Хамас “ против Израел, уточни още ген. Ангелов.

" Най-голямата ракетна стратегия има Иран. Сигурен съм, че е обезпечил всички тези ракети. А против удар от 7500 ракети никакво средство от Противовъздушна отбрана не може да обезпечи цялостна отбрана. Хамас не съставляват Палестина - тази организиция би трябвало да бъде унищожена ", съобщи някогашният боен министър.

" 360 хиляди резервисти са мобилизирани в израелската войска. Те са подготвени. Дали „ Хизбула “ ще се намеси в спора, зависи от това какво ще каже Иран ", счита специалистът. Той мисли, че Йордания ще се въздържа от всевъзможни дейности във връзка с Израел.

" Същото се отнася и за Египет. Те имат и съглашения за мир, " разяснява Ангелов.

Бенямин Нетаняху мъчно стига до съглашение с някой, уточни ген. Ангелов. Той обаче означи, че Съединени американски щати, Англия и Франция ще създадат всичко допустимо да няма районен спор.

" Съединени американски щати и Англия насочиха предизвестия към Иран. Има и два самолетоносача в Средиземно море. Ако има подобен спор, е извънредно рисково. Това е рисково и за България. Нашата противовъздушна защита е извънредно слаба и остаряла, " изясни Ангелов.

При такава обстановка е неотложно да се свика Консултативен съвет за национална сигурност, означи някогашният боен министър.

" Президентът не желае да има работа с партии, само че би трябвало. Освен партии, в България друго няма, " разяснява Аню Ангелов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР