Антропологът Майкъл Мастърс от Технологичния университет на америкаския щат Монтана

...
Антропологът Майкъл Мастърс от Технологичния университет на америкаския щат Монтана
Коментари Харесай

Извънземните може да са хора от бъдещето

Антропологът Майкъл Мастърс от Технологичния университет на америкаския щат Монтана позволява, че извънземните, с които човечеството търси контакт, може да са наши потомци от далечното бъдеще.

Теорията на Мастърс провокира интерес и подозрение в това време. Тя се основава на проучването на астронома Франк Дрейк, който през 1961 година предлага метод за оценка на вероятността за битие на извънземни цивилизации. Ученият признава, че минимум 10 цивилизации във Вселената могат да бъдат подобаващи претенденти за предстоящ контакт.

Майкъл Мастърс твърди, че " извънземните контакти " в действителност могат да съставляват взаимоотношение с бъдещо човечеството. Въз основа на формулата на Дрейк, която регистрира доста фактори, в това число броя на звездите и обитаемите планети, Мастърс допуска, че изискванията за битие на цивилизации, способни на връзка, могат да бъдат много общи.

В книгата си „ Идентифицирани летящи обекти: Интердисциплинарен теоретичен метод към феномена НЛО “ Мастърс изследва концепцията, че тези „ извънземни контакти “ в действителност може да са човешки контакти от бъдещето. Той допуска, че

напредъкът в технологиите и методите на връзка, непознати за нас сега, може да разрешат на бъдещите генерации да изследват предишното си.

Въпреки завладяващите причини на Мастърс обаче, теорията му е противоречива. Някои учени са скептични по отношение на концепцията, че " извънземните контакти " могат да бъдат контакти с бъдещи версии на хората. Други считат тази доктрина за просто още една вариация на тайни теории за живота отвън Земята.

Идеята на Мастърс повдига въпроси за вероятното битие на извънземни цивилизации и тяхната същинска същина. Кой знае, може би нашите потомци в действителност ще се опитат да се свържат с нас отдалеко във времето и пространството, с цел да споделят своите познания и опит.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР