Антропологът и лингвист Брендън О`Конър обяснява как човешката реч и

...
Антропологът и лингвист Брендън О`Конър обяснява как човешката реч и
Коментари Харесай

Аз-ние чатбот: Хората и изкуственият интелект формират реч по едни и същи закони

Антропологът и езиковед Брендън О`Конър изяснява по какъв начин човешката тирада и езиковите модели на изкуствения разсъдък си наподобяват и се разграничават

ChatGPT се трансформира в тематика на разгорещени академични полемики, като членовете на факултета са надълбоко загрижени за академичната честност, а админите приканват да се " възползваме от преимуществата на новия свят ". Това е типичен образец за това, което моят сътрудник Пуня Мишра назовава " цикъл на неизбежност " за новите технологии. По сходен метод медийното отразяване на взаимоотношението сред индивида и изкуствения разсъдък (от суматоха до вълнение) натъртва на новостта.

В някои връзки то е несъмнено ново. Взаимодействията с ChatGPT може да наподобяват невиждани, като да вземем за пример, когато един софтуерен публицист не можа да спре чатбот да му разгласи обич. Според мен обаче границата сред хората и машините във връзка с метода, по който взаимодействаме между тях, е по-размита, в сравнение с мнозина биха желали да признаят. Тази неизясненост изяснява огромна част от дебатите към ChatGPT.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР