Антонио Хорта-Осорио запазва поста си на главен изпълнителен директор на

...
Антонио Хорта-Осорио запазва поста си на главен изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Промени на върха в Lloyds

Антонио Хорта-Осорио резервира поста си на основен изпълнителен шеф на банката, с цел да надзирава преструктурирането на бизнеса й.

Още по тематиката
Единната валута е на най-високото си равнище от избирането на новия американски президент през ноември

Следващата цел е разлъка с държавния пакет в Royal Bank of Scotland, допустима е продажба на загуба

Банката беше избавена от държавното управление в Лондон с 20 милиарда паунда през 2008 година

Изявление на Тръмп още веднъж намали акциите на автомобилните производители

Това е първа облага на английската компания от финансовата рецесия насам

Антонио Хорта-Осорио възнамерява да резервира позицията си на основен изпълнителен шеф на Lloyds Banking Group за да управлява преструктурирането на бизнеса на банката, макар че сериозна част от екипа му ще бъде заменена, оповестява Financial Times (FT).

3-годишен проект е в основата на преструктурирането

Значителните промени в управлението на банката, които бяха оповестени, целят да приготвят Lloyds за по-сериозно преструктуриране на бизнеса, който беше обиден от Brexit и ниските лихви на Bank of England. Според източници на Financial Times изпълнителният шеф Хорта-Осорио ще разгласи детайлите към 3-годишния проект за смяна на бизнеса на банката през февруари.

Според Ричард Бъкстон, основен изпълнителен шеф на Оld Mutual Global Investors, рокадата на управителните позиции е знак, че Хорта-Осорио безусловно ще остане на поста си най-малко до осъществяването на идващия тригодишен проект. Това обаче опонира на спекулациите, които спрягаха името на португалския банкер с позицията на основен изпълнителен шеф в HSBC, която ще бъде освободена при започване на идната година. Според Бъкстон смяната в екипа на Хорта-Осорио е подбудена от нуждата нови персони да се заемат с преориентирането на бизнеса.

Изявлението на банката за тригодишния й бизнес проект, което е планувано за идващия февруари, се чака да разкрие съсредоточаването на Lloyds върху развиването на мобилни услуги за потребителите и автоматизирането на редица вътрешни процеси. Понастоящем преориентирането на банката не включва съкращаването на работни места. Според източници на FT обаче преструктурирането на бизнеса на Lloyds за увеличението на облагите може да бъде съпроводено от планувано редуциране на разноските, а надлежно и на работни места.

Рокада на върха

От банката оповестиха, че Андрю Бестър, началник на комерсиалното банкиране, се отдръпва след 5 години в банката. Структурни промени ще има и на управителни позиции в отделите " Потребителско финансиране ", " Риск мениджмънт " и " Банкиране на дребно ", а от банката прибавиха, че ще прегледат и външни кандидатури за някои от вакантните позиции.

Развитието в банката беше извънредно ненадейно, откакто Хорта–Осорио разгласи желанията си да резервира поста си, а Бестър, един от евентуалните претенденти за негов заместител дружно с Дейвид Олдфийлд, реши да напусне. Вместо това Олдфийлд ще замести Бестър като началник на комерсиалното банкиране на Lloyds.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР