Антитела на лама по-силни от COVID-19? Може да звучи фантастично,

...
Антитела на лама по-силни от COVID-19? Може да звучи фантастично,
Коментари Харесай

Белгийски вирусолог с уникално откритие за антителата на ламата и К-19 ВИДЕО


Антитела на лама по-силни от COVID-19? Може да звучи фантастично, само че науката към този момент има своите доказателства. Докато хиляди лаборатории пълнят епруветки с вяра да открият антидот против болестта, група учени откриват, че антитела от лама противодействат сполучливо против ковид, предава Нова тв.

“Започнахме предварителни изследвания в тази посока преди 4 години. Заедно с сътрудници от университета в Брюксел открихме, че ламите и камилите имат специфичен вид антитела, които оказват помощ против разнообразни болести и най-много против вирусните инфекции ", изясни проф. Ксавие Селенс - молекулярен вирусолог и създател на проучването от центъра по медицински биотехнологии в Гент, Белгия.

За професора резултатите не са изненада. Още през 2016 година почнали съдействие с учени от Брюксел и Тексас, само че бързото разпространяване на ковид ги предиздвикало за ускорят своята работа.

"Антителата на лами и камили се борят сполучливо с сходни вируси, защото са с 25% по-малки и в същото време по-стабилни от антителата в човешкото тяло.Освен това доближават до елементи от ковид, до които човешките не могат. Открихме, че в лабораторни условия, антителата от лама могат да защитят други скотски типове от гибел след зараза с ковид ", изясни проф. Селенс.

В теоретичен супер-герой на проучването се трансформира ламата Уинтър. Професор Селенс споделя за комплицирания развой по добиване на лечебните антитела.

"В началото на нашите опити с ламите, преди 4 години, имунизирахме Уинтър с разнообразни, безвредни версии на вирусите МЕРС и САРС-1. Седмица след седмица, 6 следващи пъти инжектирахме ламата с частички от тези вируси, неспособни да я заразят. След 2 месеца взехме няколко мл кръв, в които открихме антитела.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР