Антимафиотите и Европейската прокуратура разкриха злоупотреба с еврсредства по земеделски

...
Антимафиотите и Европейската прокуратура разкриха злоупотреба с еврсредства по земеделски
Коментари Харесай

Как земеделски чиновници източиха повече от половин милион лева в Петрич


Антимафиотите и Европейската прокуратура разкриха корист с еврсредства по аграрни стратегии в Петрич. В схемата взел участие шефът на общинската работа "Земеделие " Илия Пашов, негови чиновници, техни родственици и доближени. Осем души бяха арестувани и разпитани през през вчерашния ден.

Разследването стартира през 2020 г, когато в ГДБОП постъпват данни, че в Петрич работи проведена незаконна група, която източва милиони евросредства по стратегиите за развъждане на животни, аграрни култури и пасища.

В хода на следствието от Главна дирекция Борба с проведената престъпност откриват, че Илия Пашов и неговият брат посредством констативни нормативни актове, за няколко години, съумяват да усвоят над 40 000 дка парцели в региона. 600 000 лв. пък получили като дотации други двама от незаконната група единствено за последните 5 години

Антимафиотите щурмуват постройката на общинската земеделска работа в Петрич през вчерашния ден по обяд. Задържат осем души, измежду които шефът Илия Пашов, неговият брат и няколко сужители.

Днес, откакто беше пуснат от ареста, Пашов сподели, че няма терзания и отхвърли всички обвинявания.

Ние цялостен живот се занимаваме с отграждане на животни, имаме скотски обекти, тъй че който желае може да пристигна да ги ревизира на място. Минали бяха през дома ми, създали са обиски, взели са всякакви документи, това са главно заявки за подкрепяне, които са на животновъдните обекти. Разпитите се направиха в общинска работа "Земеделие ". Бяха изискани документи, които се попълнят при нас. Предоставено беше всичко по надлежния ред.

Останалите чиновници в земеделската работа, които през днешния ден бяха на работа, отхвърлиха коментар. Министърът на земеделието също разпореди вътрешна инспекция по случая.

Източник:
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР