Антикорупционната комисия взе решение за внасяне на искова молба в

...
Антикорупционната комисия взе решение за внасяне на искова молба в
Коментари Харесай

Търсят незаконни половин милион от Прокопиеви

Антикорупционната комисия взе решение за внасяне на искова молба в Софийски градски съд против Иво Прокопиев и Галя Прокопиева, за лишаване на нелегално добито имущество, с цена на иска  451 476.59 лева Претендира се лишаване на парични суми и акции, включително такива, добити в Съединени американски щати, Германия, Япония и Люксембург, оповестиха от КПКОНПИ.

По това произвеждане, на 17.02.2020 година Софийски градски съд почете искане на КПКОНПИ за поръчителство на предстоящ иск против двете лица, заради открито доста противоречие сред имущество и приходи за интервала 15.08.2008 – 15.08.2018 година С определението на Софийски градски съд са наложени запори на акции, запори на банкови сметки, както и запор на моторна лодка „ Merry Fisher 795 Marlin “.

По отношение на посочените лица е налице и друго произвеждане. През 2018 година в Бургаския областен съд е импортирана от КПКОНПИ искова молба за лишаване в интерес на страната с цена на желае в размер на 198 927 389,22 лева, по която е формирано гражданско дело. Наложените обезпечителни ограничения по това дело касаят възбрани върху недвижими парцели, както и запори върху притежавани акции. През м. март 2020 година по делото са наложени и спомагателни обезпечителни ограничения - възбрани върху недвижими парцели в София и Балчик, благосъстоятелност на сдружения, следени от „ Алфа Финанс холдинг “ АД. КПКОНПИ претендира спомагателните възбрани заради непосредствена заплаха от предписание с парцелите.

По никое едно от производствата, касаещи Иво Прокопиев и Галя Прокопиева, не са претендирани и предприемани каквито и да е дейности по реда на ЗПКОНПИ, свързани с издателската им активност и с имущество, принадлежащо на „ Икономедиа “ АД.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР