Антикорупционната комисия, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, ще

...
Антикорупционната комисия, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, ще
Коментари Харесай

КПКОНПИ погна кмета на Красно село

Антикорупционната комисия, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, ще ревизира за възможен спор на ползи кмета на столичния регион " Красно село " Росина Станиславова поради парите, които си е изплатила за администриране на плана " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания ", финансиран по Оперативната стратегия " Развитие на човешките запаси ".

Заради абсурда групировката " Демократична България " отдръпна доверието си от Станиславова, а инспекции започнаха още Върховната административна прокуратура, управата на европрограмата " Човешки запаси " и Агенцията за държавна финансова ревизия.

От комисията " Цацаров " ще ревизират и някогашния шеф на болничното заведение в Каварна доктор Десислав Тасков за възможен спор на ползи по отношение на непозволено консумиране на средства на лечебно заведение. Проверката е по ефирен репортаж, а поради абсурда Тасков разгласи, че се отдръпва от листите на Българска социалистическа партия във Варна.

До на следващия ден би трябвало да бъде подготвен отчетът от инспекцията на МТСП на плана „ Патронажна грижа “, изпълняван в регион „ Красно село “ в София. От ръководещия орган на Оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “ са сезирали Главната ревизия по труда за това, че кметът на региона Росина Станиславова е сключила контракт сама със себе си като началник на плана.

От общественото министерство разясниха за БНР, че в останалите столични региони, реализатори на „ Патронажна грижа “, ръководители на плановете не са районните кметове.

Агенцията за държавен финансов надзор също е сезирана да ревизира дали парите за хонорари са изплатени по разпоредбите. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР