Антиинфлационните мерки са закъснели и нямат фокус, не са достатъчно

...
Антиинфлационните мерки са закъснели и нямат фокус, не са достатъчно
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Мерките са закъснели, нямат фокус

Антиинфлационните ограничения са закъснели и нямат фокус, не са задоволително ясно таргетирани и с ясни цели, които да дават отговор на обстановката, в която се намира сега страната. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание заместник-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Поводът за коментара са оповестените в Министерския съвет пакет от антиинфлационни ограничения.

Цонев съобщи, че по-голямата част от ограниченията са ориентирани към потреблението и към компенсиране на инфлационните резултати. Според заместник-председателя на ПГ на Движение за права и свободи липсват ограничения в селското стопанство в изискванията на международна продоволствена рецесия, липсва и разговор с опозиционните партии.

" Най-лошо усещане в тези ограничения ни прави отсъствието на селското стопанство, което би трябвало да бъде най-ясно застъпено ", съобщи Цонев. По думите му в Испания, Италия, Германия има големи пакети, ориентирани предпочитано към бранша.

Той заяви, че от Движение за права и свободи са имали среща с всички браншови организации от селското стопанство. " Имаме безусловно подготвен пакет от ограничения. Чакаме да се отвори бюджетната процедура, тъй като те засягат бюджетни разноски. Няма никакво предпочитание от страна на държавното управление да води разговор с опозиционните партии, с браншовите организации ", разяснява Цонев.

Относно декларираното желание от страна на представители на ръководещата коалиция да внесат законопроект за облагане свръхпечалбата на електроенергийните сдружения, Йордан Цонев разяснява, че законопроектът на Движение за права и свободи, който е импортиран, не се позволява за разглеждане в пленарна зала. " Преписаха го и желаят да подкрепим техния. Първо би трябвало да отговорят на въпроса за какво даже диалози не организираха. Ние да не го вършим това за нас, вършим го за хората. Това е отвод от разговор в изискванията на рецесия. Усещане за самодостатъчност за ръководещите. В такава рецесия никой не си разрешава да работи самичък ", съобщи депутатът от Движение за права и свободи.

Темата с антиинфлационните ограничения в коридорите на Народното събрание разясниха народни представители от " Продължаваме Промяната ", " Българска социалистическа партия за България ", " Възраждане " и ГЕРБ-СДС.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР