Ансамбълът на България няма да участва на Световната купа по

...
Ансамбълът на България няма да участва на Световната купа по
Коментари Харесай

Ансамбълът ни пропуска световна купа, две от гимнастичките със счупен крак

Ансамбълът на България няма да взе участие на Световната купа по художествена гимнастика в Атина, разгласи президентът на БФХГ Илияна Раева. Надпреварата е от 18 до 20 март, само че две от главните състезателки са със строшен крайник.

" С ансамбъла се работи доста, само че Весела Димитрова към момента не желае да ги демонстрира, тъй като не са във форма. Две от главните състезателки счупиха крайник - първо Елена Георгиева, по-късно Камелия Петрова ", сподели Раева.

" След като влязоха част от запасите, сега имаме две доста заболели в " Спортпалас " във Варна, молим се да не пламне целият отбор. Така че непрестанно влизат запаси, които към момента не могат да се приспособяват към тези доста комплицирани композиции. Няма да пътуваме в Атина на Световната купа. Весела е безапелационна, че до момента в който не се изчистят двете композиции, няма да вървим на никое място, тъй че може би първото ни присъединяване ще бъде в Марбея ", добави Раева.

Към ансамбъла се включи и София Иванова, която досега беше самостоятелна състезателка.

" Аз персонално доста скърбя, тъй като София вървеше извънредно мощна като индивидуалистка, доста ексцентрична, доста зрелищна, с доста сложни съчетания ", сподели още президентът на БФХГ.

Илияна Раева участва през днешния ден на откритата подготовка на националния тим самостоятелно дами в " Арена Армеец ".

Седем гимнастички демонстрираха пред аудитория композициите си за новия сезон - Боряна Калейн, Татяна Воложанина, Стилияна Николова, Радина Томова, Ева Брезалиева, Лъчезара Пекова и Магдалина Миневска.

" Има доста върху какво да се работи, не съумяха да покажат формата, в която се намират сега, тъй като се намират в по-добра форма от това, което демонстрираха през днешния ден. Една доста огромна стъпка е направена напред. Надявам се на идващото контролно да бъдат още по-добре. Работи се ужасно доста, от заран до късно вечер. Опитваме се да се приспособяваме допустимо най-бързо към новия устав. Надявам се да виждате коренната разлика от предходния устав. Опитваме се да постановяваме и нови състезателки до Олимпиадата, би трябвало да наложим още най-малко две гимнастички с изключение на Татяна Воложанина и Боряна Калейн. Виждате какъв брой е динамично времето, същото е и в залата по художествена гимнастика ", сподели Илиана Раева.

Все още не е ясно по кое време ще бъде първото публично съревнование за ансамбъла. Има възможност да е Гран при на Марбея (Испания) от 25 до 27 март. Пред родна аудитория тимът ще играе на Световната купа в София от 8 до 10 април.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР