Анонсираната от президента Борислав Михайлов дигитализация на процесите във футбола

...
Анонсираната от президента Борислав Михайлов дигитализация на процесите във футбола
Коментари Харесай

В подкрепа на аматьорските клубове: БФС въвежда система за електронно картотекиране

Анонсираната от президента Борислав Михайлов цифровизация на процесите във футбола ни към този момент е реалност.

Българският футболен съюз приключи изработването на системата за електронно картотекиране в аматьорския футбол, която не просто ще усъвършенства и улесни клубовете при вписване на състезателите и треньорите, само че и ще ги облекчи финансово. Допълнението на системата ще обгръща всички равнища от аматьорския футбол, включително четвърта и пета дивизия при мъжете, както и зоналните и регионалните шампионати в детско-юношеския футбол. В идващите седмици предстоят обучителни семинари с присъединяване на всички представители на регионалните и зонални препоръки на БФС, след което експертни групи ще проведат подробен инструктаж за клубовете по райони.

Със стартирането на плана отпада таксата за картотекиране на футболисти и треньори в аматьорския футбол напълно, като по този метод се осъществя обещанието на президента Михайлов за цялостна цифровизация и за финансово облекчение на дребните клубове от футболната ни подчиненост.

Съвсем неотдавна Българският футболен съюз приключи и цялостната интеграция на вътрешната си система за ръководство на процесите и документо-оборота на професионалния футбол („ БФС Електронно състезание “) с FIFA-ID, FIFA Connect и FIFA Clearing House. Това улеснява клубовете в обмена на данни и поддържането на настояща и цялостна информация в интернационалната трансферна система.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР