Анонсирана по време на Build 2018, платформата е готова за

...
Анонсирана по време на Build 2018, платформата е готова за
Коментари Харесай

Microsoft представи предварителна версия на Azure Service Fabric Mesh

Анонсирана по време на Build 2018, платформата е подготвена за по-широкото си разпространяване.
Microsoft разгласи, че Azure Service Fabric Mesh, която досега беше в стадий на закрито бета тестване стартира да се предлага под формата на открита бета.

Услугата съставлява в своята основа безссървърна версия на Azure Service Fabric – основополагаща технология, която стои в основата на облака на Microsoft, Azure. Azure Service Fabric съставлява микросервизна платформа, която улеснява разработчиците в пакетирането, налагането и ръководството на софтуерни контейнери и сходни услуги.

Azure Service Fabric Mesh разрешава доставянето и стартирането на контейнеризирани приложения без да има потребност от ръководството на неща, като инстанции, конфигурирането на мрежовите запаси или подсигуряването на заоблачен достъп за предпазване. Услугата проучва условията на всяко приложение и наличната инфраструктура, а по-късно автоматизирано прави нужните настройки, постанова ъпгрейди и се „самолекува“, в случай че е нужно. Платформата поддържа, както Windows, по този начин и Линукс контейнери, прецизират от Microsoft. Компанията добавя, че чрез Azure Service Fabric Mesh, разработчиците ще могат да разполагат приложения, построени на основата на контейнери непосредствено от Azure Portal или от командна среда, както и от Visual Studio. Цената се базира на основата на употребявани секунди.

Microsoft споделят също тъй че разработчиците, които употребяват Visual Studio могат към този момент да смъкват инструментите, свързани с Azure Service Fabric Mesh, които ще им разрешат да дебъгват и разгласяват приложенията си към услугата. Веднъж наложена, Azure Service Fabric Mesh върви във фонов режим, автоматизирайки функционалности, като донастройване, разкриване на услуги и сродни услуги по поддържка и ръководство.

Към момента услугата е налична за едвам три региона на Azure – два в Съединени американски щати и в Холандия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР