Английският шампион Ливърпул е изключително близо до привличането на централния

...
Английският шампион Ливърпул е изключително близо до привличането на централния
Коментари Харесай

Ливърпул е много близо до силен трансфер

Английският първенец Ливърпул е извънредно покрай привличането на централния бранител на Република България Лайпциг Ибрахима Конате, твърди трансферният гуру Фабрицио Романо.

Вече от много време „ алените “ са спрягани с младежкия национал на Франция, като преди време се появиха информации, че двете страни даже са договорили изискванията по договорката и играчът е минал част от медицинските прегледи.

Нещата обаче позатихнаха в последните седмици, само че в този момент Романо написа в профила си в обществената мрежа „ Twitter “, че мърсисайдци в действителност са се договорили за прехвърлянето. Според информацията Ливърпул ще заплати на Лайпциг към 35 милиона евро, колкото е записаната уговорка в контракта му с " биковете ", а самият състезател е дал единодушието да постави подписа си под петгодишен контракт с отбора. Сделката се чака да стане факт в идващите дни.

„ Червените “ изпитват много съществени усложнения в защита през сезона поради тежките травми на Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип, които са навън до края на сезона. По тази причина мениджърът Юрген Клоп се наложи да върне в защита Фабиньо и капитана Джордан Хендерсън, като беше даден късмет и на младите Рис Уилямс и Натаниел Филипс. През зимата пък беше закупен Бен Дейвис от Престън Норт Енд, а чартърен дойде Озан Кабак от Шалке 04.

Очакванията бяха обаче първенците да са на пазара за нов централен бранител през лятото и по всичко наподобява, че ще уредят Конате още преди края на сегашния сезон. Интерес към 21-годишния защитник имаше още от страна на Манчестър Юнайтед, Арсенал, Барселона и Реал Мадрид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР