Английската кралица Елизабет II ще започне „офанзива на очарованието след

...
Английската кралица Елизабет II ще започне „офанзива на очарованието след
Коментари Харесай

Кралицата ще приеме Джо Байдън през лятото

Английската кралица Елизабет II ще стартира „ атака на очарованието след Брекзит “, съгласно „ Сънди Таймс “, започвайки с банкет на американския президент Джо Байдън и няколко други международни водачи, съобщи организация БГНЕС.

Той ще бъде в Бъкингамския замък - преди срещата на водачите на Г-7 в Корнуол през юни тази година. Демонстрация на “меката сила”, в която ще участват принцът на Уелс Чарлз, херцогинята на Корнуол Камила и херцозите на Кеймбридж Уилям и Кейт Мидълтън, в събитие, планувано дружно от сътрудници на държавното управление и короната за определяне на „ специфична връзка “, която сплотява Съединени американски щати с Англия, написа „ Венити Феър “. На 94 години кралицата е имала срещи с всички президенти на Съединени американски щати от началото на нейното ръководство, през 1952 година, като се изключи Линдън Б. Джонсън. Частната среща сред кралицата и президента е предопределена да бъде първото ѝ доста дипломатическо изпитание след завръщането ѝ в Лондон от Уиндзор, където обитава по време на пандемията.

Кореспондентът на „ Роял сънди таймс “ Роя Никха споделя, че кралицата, която отсъства от Бъкингам от март, възнамерява да се “върне на работа” с „ Trooping the Color “. Военният церемониал, който се организира на 12 юни, отбелязва 95-ия рожден ден на кралицата, два дни откакто Филип Единбургски навършва 100 години и би трябвало да бъде първото обществено събиране на кралското семейство след „ Мегзит “.

Вестникът отбелязва, че атмосферата е предопределена да бъде съвсем противоположна на първата при визитата на Доналд Тръмп в Англия през юли 2018 година, когато принцовете Чарлз и Уилям не се появиха, оставяйки кралицата да се срещне сама с Тръмп на фона на протестни демонстрации в столицата, управлявани от великански балон с подигравка на Тръмп като бебе по памперси. По същия метод сър Линдзи Хойл, ръководителят на Народното събрание, предложения документално Байдън да посети Камарата на общините, предложение, което неговият предходник не получи. Бившият представител Джон Берков наложи несъгласие на концепцията Тръмп да приказва в Народното събрание.

Смята се, че принц Чарлз към този момент е писал на Байдън, с цел да го поздрави за встъпването му в служба, съгласно източници на двореца. Принцът на Уелс, разгорещен екоактивист, би трябвало да бъде удовлетворен, че някои от първите изпълнителни заповеди на Байдън като президент включват въпроса за изменението на климата, като прекатурва няколко политики на Тръмп. Кралицата също щеше да изпрати персонално известие до новия президент часове преди встъпването му в служба, на 20 януари. „ Сънди Таймс “ цитира почитан кралски източник: “Министерството на външните работи желае да има доста наличие на кралските особи преди срещите на Г-7 и всички съответни членове на кралското семейство ще се погрижат това да е така”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР