Английска сол е ценен продукт, който има редица чудодейни здравословни

...
Английска сол е ценен продукт, който има редица чудодейни здравословни
Коментари Харесай

Английска сол

Английска сол е скъп артикул, който има редица чудодейни здравословни качества. По своята същина британската сол е кристализиран магнезиев сулфат.

Магнезият е натурален минерал, който се съдържа във всички живи същества. Другото известно название на британската сол е магнезиев сулфат, поради високото наличие на магнезий.

Позната е още като епсомова сол от името на града Епсом във Англия, където има парещ минерален извор, от който за първи път е извлечена тази сол. Именно заради тази причина, градчето Епсом се трансформира в един от първите спа курорти още в далечния 17 век.

Избор и предпазване на британска сол

Английската сол е доста елементарно налична и евтина. Може да се закупи от аптеките. Продава се в дребни опаковки под наименованието магнезиев сулфат. Цената е под 1 лева за една опаковка. Съхранява се на изсъхнало и ветровито място.

Ползи от британска сол

 Състав на Английска сол

Английската сол има редица потребни качества. Тя оказва удобно деяние върху цялото тяло и заради тази причина намира необятно приложение.

Английската сол оказва помощ за регулирането на цели 325 ензима в тялото, като в същото време управлява редица процеси – от придвижването на мускулите до елиминирането и изхвърлянето на токсините.

Английската сол усъвършенства концентрацията, понижава напрежението, укрепва съня, отстранява токсините от тялото, облекчава мигрената и запека, усъвършенства като цяло работата на храносмилателната система, оказва помощ за усвояването на редица потребни съставки.

Английската сол оказва помощ при крампи, синини и отоци, тъй като усъвършенства кръвообращението. Успокоява ставни и менструални болки, отстранява кожни възпаления.

Детоксикация с британска сол

Английската сол извънредно сполучливо се употребява за пречистване на стомашно-чревния тракт. По-трайното ѝ потребление води до намаляване, само че не трябва да се злоупотребява с прекомерно дълъг перорален банкет.

За бързо пречистване на тялото се предлага 10-30 г от солта да се разтворят в хладка вода. Тази процедура може да се прави не повече от 2 пъти годишно. Английската сол се усвоява по-добре през кожата, в сравнение с посредством храната.

Разкрасяване с британска сол

 Масажи Английска сол

Магнезият в британската сол я трансформира в скъп естествен лек за проблеми с кожата. Тя е чудесна съставна част на домашните маски за лице. Например, за естествена кожа би трябвало да се смесят белтък, малко британска сол и лимонен сок. За естествена кожа смесете настърган морков, британска сол и зехтин екстра върджин.

Англиийската сол е лечебно средство против акне и комедони, тъй като контролира свърхсекрецията на себум, отговорен за омазняването и замърсяването на кожата.

При проблеми с омазняване на косата или пърхот, прибавете няколко лъжици британска сол в шампоана си. За мека коса с размер, прибавете към балсама британска сол, оставете да работи върху косата 15-20 минути и измийте добре.

Английската сол е отличен ексфолиращ артикул, тъй като прави кожата гладка, мека, хидратирана и забележими подмладена. Ако желаете да си извършите спрей с британска сол, смесете равни елементи от солта и вода. Впръсквайте в кожата веднъж седмично.

В битката с напуканите пети ще помогне вана с една част британска сол и две елементи вода. Разтворете солта и накиснете краката за 30-тина минути.

Ваната с британска сол работи успокояващо, тонизиращо и възстановяващо. След ваната обаче, тялото би трябвало да се изплакне доста добре с чиста вода. Чрез ваната с британска сол се прогонва стресът, мускулите и цялото тяло релаксира.

Ако нямате у дома вана, просто сипете от солта върху гъбата си за тяло. Получава се страховит пилинг, който смъква мъртвите кафези от кожата и я прави копринено мека и гладка.

Вреди от британска сол

Английската сол не трябва да се използва от хора с бъбречна непълнота, както и от свръхчувствителни към магнезиевия сулфат. Не бива да се ползва при деца под 6-годишна възраст, бременни и кърмачки.

Английската сол би трябвало да се ползва с нараснало внимание при деца над 6 години. Да се заобикаля при болки в стомаха и позиви за повръщане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР