Английска рекламна агенция съди Uber с искане за обезщетение от

...
Английска рекламна агенция съди Uber с искане за обезщетение от
Коментари Харесай

Съдят Uber за 19 млн. долара за мобилни реклами-фантоми

Английска рекламна организация съди Uber с искане за обезщетение от милиони долари поради спрени от транспортната компания реклами.

Казусът е типичен – Fetch Media заведе желае в калифорнийски съд, навръх същото място, където Uber преди този момент стартира дело против нея. Сумата обаче е цели 19.7 милиона $.

Fetch Media твърди, че Uber отхвърля да ѝ заплати за основани от нея мобилни реклами. Лидерът в споделеното пътешестване на собствен ред смята, че тези реклами са подправени, не могат да се преглеждат или въобще не съществуват.

Uber е наела организацията, с цел да сътвори и сложи онлайн реклами, които да приканват потребителите да смъкват приложението за споделено пътешестване. Американците обаче са подготвени да платят единствено за „легитимни кликове“, които са довели до привличането на действителни клиенти.

Рекламните измами, наричани от време на време click fraud, са сериозен проблем за онлайн рекламния бизнес и се случват, когато автоматизиран програмен продукт имитира действителни консуматори като кликва на реклами. По данни на Американската асоциация на рекламодателите, през 2017 година бизнесът ще загуби 6.5 милиарда $ поради уеб трафик, породен от ботове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР