Англия се връща обратно към живота, въпреки предупрежденията от учени

...
Англия се връща обратно към живота, въпреки предупрежденията от учени
Коментари Харесай

Медиците не са съгласни, но Борис Джонсън разхлабва мерките

Англия се връща назад към живота, макар предизвестията от учени и медици, свързани с възходящите случаи на инфектирани с Делта разновидността на Covid-19. Британският министър председател Борис Джонсън ще изложи през днешния ден проекти за последната стъпка по разхлабване на строгия локдаун в Англия, разгласи " Гардиън ". След като наложи най-обременителните ограничавания в спокойно време в историята на Англия, Джонсън се готви да анулира множеството мерки в Англия, като това ще влезе в сила на 19 юли, а окончателното решение би трябвало да излезе на 12 юли.

Промените, които следва да бъдат оповестени, включват разрешаване на изцяло имунизираните възрастни да пътуват до страните със среден риск, без да подлежат на карантиниране, когато се върнат.

Носенето на предпазни маски ще бъде непринудено, а не наложително.

Това няма да важи за болници и други здравни заведения. Друга смяна планува към този момент да не се изисква от имунизираните с две дози да се самоизолират, в случай че са влезнали в контакт със инфектирано лице.

Данните демонстрират, че инфектираните ще продължат да нарастват с разхлабване на рестриктивните мерки, означиха от държавното управление, само че връзката с хоспитализациите и смъртните случаи е отслабена в резултат на сполучливата имунизационна акция.

" Хората ще се научат да живеят с ковид, както го вършат към този момент с грипа ", споделя Джонсън, което значи, че хоспитализациите, сериозните болести и смъртните случаи ще продължат, само че на доста по-ниско равнище отпреди всеобщата имунизация.

Англия се подрежда на седмо място в света по брой умряли по време на пандемията.

Борис Джонсън се сблъскваше с рецензии за решенията си по отношение на всеки от трите локдауна, само че пък получава похвали за темпото на имунизиране във Англия, което е доста положително. 86% от възрастните са получили първа доза, а 64% са получили две дози към неделя, демонстрират данните на държавното управление.

Англия анулира рестриктивните мерки, до момента в който страни като в Австралия, където има доста по-малко инфектирани, само че по-бавен ритъм на имунизиране, наложиха още ограничавания.

" Трябва да подчертая, че пандемията не е завършила и че инфектираните ще продължат да се усилват през идващите седмици ", акцентира Борис Джонсън в изказване, оповестено от неговия кабинет. 

" Докато започваме да се учим да живеем с този вирус, всички ние би трябвало да продължим деликатно да управляваме рисковете и да вършим преценка, що се отнася до нашите животи ", добавя английският министър председател.

Заразените с Covid-19 в страната набъбнаха през последните седмици поради преобладаващия в момента Делта вид, а последната стъпка за разхлабване на локдауна беше отсрочена с четири седмици, с цел да може повече хора да бъдат имунизирани.

Промените не важат за цялото Обединено кралство, а единствено за Англия. Строгите мерки в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия остават в действие. 
 
Борис Джонсън демонстративно се имунизира с АстраЗенека
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР