Анестезиологът и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков е

...
Анестезиологът и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков е
Коментари Харесай

Скандал във ВМА! Мирослав Ненков напусна заради Мутафчийски

Анестезиологът и някогашен министър на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков е подал оставка от Катедрата по анестезиология и интензивно лекуване във Военномедицинска академия поради спор с управлението. Това заяви самият той в утринния блок на Дарик радио.

Лекарят е постоянен посетител в утринния блок на медията, също така води и постоянна графа – „ Здравната сказка с доктор Ненков “.

По думите на анестезиолога повода за оставката му е, че му е било неразрешено да изрича мнение.

„ Ген. Мутафчийски ми сложи изискване да спра да се явявам по медиите, другояче ще има последици. И аз направих това, което считам, че е редно – подадох си оставката от болничното заведение. За мен това е доста мъчно нещо, тъй като в болничното заведение, която напуснах, работих с прелестни сътрудници, чудесни хора, брилянтни експерти, и изкарвах добър приход. Лиших се от това нещо самичък. Не ме е принуждавал да напусна, това си е мое решение. Възприемам го като „ принудително “, тъй като не съм го желал “, изясни доктор Мирослав Ненков.

Той добави, че взел решението да напусне ВМА, с цел да има право да каже, че „ нашият президент наподобява на съветски военачалник, че министър председателят Борисов е манипулатор, че основният прокурор е слаб артист – неща, които аз мисля и в извънработното си време имам право да споделям “.

Д-р Ненков сподели още, че се учудва по какъв начин може „ огромният пълководец (ген. Венцислав Мутафчийски – бел.ред), въпреки и младеж, да възприема свободата на словото като през 70-те години “.

„ Той си мисли, че може да принуждава своите чиновници в свободното си време да не вършат всякакви неща. Моите участия в студиа са в извънработно време и аз не съм се явявал като чиновник на ВМА “, сподели още анестезиологът.

Д-р Ненков позволи, че „ някой мишок от някоя институция е заплашил генерала нещо или го е стимулирал по някакъв метод да се опита да ми затвори устата, което е доста притесняващо “.

„ Ген. Мутафчийски направи по този начин, че аз да напусна, само че този мишок, който му църка в ушенцето, ще направи нещо друго – не толкоз прелестно за него самия “, сподели още медикът.

По думите му – началникът на ВМА е оповестил, че имал заповед, която лимитира медийните изяви на чиновниците на болничното заведение.

Етикети: Венцислав МутафчийскиВМАМирослав Ненков
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР