Ананасът джудже е едно прекрасно стайно растение. Той е подходяща

...
Ананасът джудже е едно прекрасно стайно растение. Той е подходяща
Коментари Харесай

Ананас джудже в саксия

Ананасът джудже е едно прелестно стайно растение. Той е подобаваща декорация за всеки перваз.

Всъщност множеството от типовете ананаси могат да се отглеждат в дома, само че единствено до момента в който са дребни. За разлика от тях ананасът-джудже е уместно растение за целогодишно развъждане вкъщи, защото листата му стигат до едвам 40 см дължина.

Един от главните фактори, от които зависи развиването на ананаса джудже, е мястото. За да цъфне и да даде плод, му е нужна мощна светлина и то по най-малко 4 часа дневно. Поради това е най-добре да се отглежда до прозореца.

Ако не получи задоволително светлина, листата му се обезцветяват. Освен това е добре постоянно да се изнася на балкона, с цел да подиша пресен въздух.

Температурата в помещението също би трябвало да се контролира. През лятото не би трябвало да надвишава 20 градуса, а през зимата не би трябвало да пада под 15 градуса. Най-добре е на растението да се обезпечат непрекъснати градуси.

Тъй като ананасът джудже е декоративно растение, то изисква добре наторена почва. Най-добре е да се смесят равни количества торф, пясък, елементарна почва и оборски тор. Пръстта не би трябвало да се натъпква. Тя би трябвало да е рохка, с цел да може да се дренира добре. Тори се на всеки две седмици.

 Ананас в саксия

Декоративният ананас се полива с топла вода, само че не прекомерно постоянно. През летния сезон листата му се навлажняват от време на време. По време на цъфтежа вода се налива единствено в подложката на съда.

Ананасът-джудже се развъжда посредством коренови кленове. Те се разделят деликатно и се засаждат на новото място. Другият вид за размножаване е посредством върхови калеми. За задачата през топлия интервал от годината се употребява плод с добре развъртян върхов стрък.

Той се отрязва дружно с 2-3 см от плода и се натрива добре с прахуляк от дървени въглища. Когато засъхне, калемът се слага в примес от торф и пясък и се покрива. Когато се появят новите корени, растението се реалокира в саксия. По този метод растението ще цъфне след 3–4 години.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР