Анализаторската компания IHS Markit публикува някои резултати от изследването на

...
Анализаторската компания IHS Markit публикува някои резултати от изследването на
Коментари Харесай

Пазарът на геймърските монитори се увеличи с 350%

Анализаторската компания IHS Markit разгласява някои резултати от проучването на международния пазар на игровите компютърни монитори. Продажбите на тези устройства бързо порастват, само че това не може да се каже за всички PC-дисплеи взети дружно.

Според оценките на IHS Markit, в първата половина на 2017 година, международните доставки на геймърски монитори са скочили с 350%, в съпоставяне със същия интервал на 2016-та, и са достигнали 1,1 милиона бройки. В края на актуалната година се чака стартирането на повече от 1,6 милиона устройства.

В своето проучване, анализаторите преглеждат моделите с периодичност на освежаване от 100 Hz и поддръжка на игрови технологии, като Nvidia G-sync и AMD Free-sync.

Най-големият производител на такова съоръжение, през първото тримесечие се трансформира компанията ASUS, чийто дял възлиза на 17,4%. В челната тройка влизат и Acer (12,4%) и HKC (9,9%).

Високите темпове на напредък на пазара на геймърските монитори, притегли нови играчи. В момента такива артикули се оферират от над 16 марката.

“Към днешна дата, игровите приложения с кадрова периодичност от 100 Hz и нагоре образуват тактика на пазара на мониторите. Очакваме на пазара на геймърските монитори да се появят още по-големи играчи, измежду които да са огромните американски и южнокорейски марки – споделя основният анализатор на IHS Markit Джеф Лин. – Производителите на монитори и панели прибавят голям брой нови благоприятни условия, с цел да отличат тези монитори от останалите. Това е да вземем за пример, минималното време за реакция на матрицата, извитата структура и панелите с висок динамичен обсег (HDR) – всичко това усъвършенства игровия процес”.

Според специалистите на IDC, през второто тримесечие на 2017 година, международния пазар на мониторите е намалял с 6.4%, в съпоставяне със същия интервал на предходната година и възлиза на 28,5 милиона бройки.

Описвайки обстановката в другите сегменти на пазара, IDC означават покачването на категорията извити монитори . През второто тримесечие на 2017-та, извитите модели са заемали 3,8% от пазара, само че даването им се е нараснало с 52,5% на годишна база. От позиция на размера, не престават да преобладават 21,5 – и 19,5-инчовите модели. Делът на тези устройства в последната четвърт би трябвало да доближи 22,2% и 11,6% от общия размер на доставките.

Сред доставчиците, водачеството на международния пазар държи Dell. През втората четвърт, компанията е доставила повече от 5,5 милиона монитора, подобрявайки резултатът от предходната година с 6.6%, предвид на което делът й се е нараснал от 17,1% на 19,5%.

Също по този начин, в топ 5 влязоха HP (3,9 милиона монитора; дял от 13,9%), Lenovo (2,8 милиона; 9,9%), Samsung (2,7 милиона; 9,3%) и LG Electronics (2,6 милиона; 9,1%).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР