Анализаторите определиха новия индекс на разходите за автомобили за 2021 г.

...
Анализаторите определиха новия индекс
на разходите за автомобили за 2021 г.
Коментари Харесай

Токът е вече по-евтин от бензина ?

Анализаторите дефинираха новия индекс на разноските за коли за 2021 година И той сочи, че електрическите превозни средства, от дребните коли до горния междинен клас, са по-евтини за поддръжка от тези с конвенционалните задвижвания. Годишният показател на LeasePlan разглежда общата цена на благосъстоятелност (TCO) на транспортните средства, включително гориво/електричество, обезценка, данъци, застраховки и поддръжка в общо 22 европейски страни.

В множеството европейски страни компактните и междинните електрически превозни средства могат да се оправят по-добре от тези с мотори с вътрешно горене във връзка с разноските. И в малкото страни, където електроавтомобилите към момента не са в същата ценова лига като моторите с вътрешно горене, разликата в цената между тях и ДВГ-класиката е намаляла значително. Ако наклонността се резервира, притажването на електрически превозни средства ще костват еднообразно във всички изследвани страни, включително източноевропейските пазари като Румъния и Полша, предвижда LeasePlan доникъде на 2020 г.

Миналата година поддръжката на електрически автомобил в Германия е била по-скъпа от тази типичен модел с дизелов или бензинов мотор. Сега чиста електричка в горния междинен клас с месечните си разноски от 760 евро е тъкмо с 200 евро по-евтина за притежателя си от дизел (960 евро) и с повече от 100 евро от бензинов мотор (878 евро).

Разходът за рlug-in хибрид, с обща цена за поддръжка от 851 евро, също е значително по-нисък от този за дизел, съпоставим е с бензинов мотор, само че е с съвсем 100 евро по-скъп от чисто електромобил. Тази картина може да се види и в класа на малките коли (електрически 570 евро, дизел 618 евро, бензин 589 евро) и в компактния клас (електрически 618 евро, дизел 735 евро, бензин 715 евро).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР