Анализатори на една от най-големите банкови и финансови институции в

...
Анализатори на една от най-големите банкови и финансови институции в
Коментари Харесай

Банков гигант с прогноза за край на пандемията

Анализатори на една от най-големите банкови и финансови институции в света - JP Morgan, излязоха с оптимистична прогноза за завършек на пандемията. Според тях рецесията скоро свършва, заяви ДарикНюз, цитирайки американския уеб страница Barron’s.

Според JP Morgan с напредването на имунизацията може да се чака, че през април ще е последната вълна на болестта.

Екипът, правил разбора, е воден от Марко Коланович. Тази група експерти счита, че появяването на английския вариант не би трябвало да повлияе за обилни промени в близко бъдеще.

" Британският вид не е несъответстващ с общото понижаване на Covid и края на пандемията през второто тримесечие заради имунизация, натурален имунитет, сезонност и други фактори ", споделя Марко Коланович за Barron`s.

" Въпреки че наборът от данни е към момента дребен, статистическият разбор на актуалните данни за имунизацията е в сходство с внезапен спад (т.е. ефикасният край) на пандемията за 40-70 дни ", прибавя анализаторът на JP Morgan анализатор.

Така, съгласно екипа, воден от Коланович, този „ ефикасен край “ на пандемията ще настъпи сред края на март и последните дни на април.

До тези изводи се стигна след разбор на развиването на пандемията в страни като Великобританя, Съединени американски щати или Дания, в които новият вариант се е популяризирал доста.

Анализаторите от JP Morgan изследваха въздействието на имунизацията в международен мащаб. Техните проучвания демонстрираха, че приблизително на всеки 10% нарастване на приложените ваксини новите случаи на COVID-19 спадат със 117 на милион души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР