Анализ на военна хроника Началото на нахлуването на ИД/ЦАХАЛ в

...
Анализ на военна хроника Началото на нахлуването на ИД/ЦАХАЛ в
Коментари Харесай

Какви задачи ще решава Израел след началото на сухопътната операция?

Анализ на военна хроника

Началото на нахлуването на ИД/ЦАХАЛ в линията Газа към момента не е оповестено, само че проектът за приканване на 300 хиляди резервисти допуска огромна наземна интервенция.

Какви могат да бъдат главните цели?

Докато израелската авиация тренира цели в жилищните региони на линията Газа, обстановката на място не се е трансформирала значително. Мобилните групи на Хамас управляват (или най-малко участват в относително огромен брой) в Израел от кибуца Бней Нецарим на запад до триъгълника Офаким-Нетивот-Тифра на 27 км източно от границите на линията Газа.

Общият брой на селищата, отчасти или изцяло следени от Хамас, доближава 20-25. До огромна степен това са дребни села с ниски здания, които последователно се трансформират в замъци и директни точки за палестинците.

След ротацията на силите от първия ешелон и идването на подкрепления Хамас извежда на позициите тежко оръжие, противотанкови системи и ПЗРК за отразяване на въздушни удари. За да се приближи до границите на бранша, IDF ще би трябвало първо да натрупа и разпръсне войски.

Какъв може да е казуса?

Ще бъде мъчно да извършите това неусетно: палестинците интензивно употребяват квадрокоптери и безпилотни самолети-камикадзе, които израелската пехота към момента не е срещала в борба.

130 000 сухопътни сили на ЦАХАЛ бяха изолирани от главните региони, където палестинските сили съумяха да обхванат, и след съвсем 60 часа израелците към момента не бяха по-близо до регионите, които трябваше да бъдат освободени.

Всички престрелки сред ЦАХАЛ и Хамас сега са лимитирани, местни по темперамент и пораждат основно след образен контакт. Косвено това допуска, че нито една от страните сега не разполага с оперативно разузнаване за вражеската активност и работи основно на инцидентен принцип.

Какви компликации имат ЦАХАЛ и Хамас?

Израелската войска стартира да работи доста късно. Очевидно незабавното повикване за 300 хиляди резервисти демонстрира изострен дефицит на хора с военен опит, само че към този момент не е известно какъв брой незабавно мобилизирани израелски мъже ще се показват в борба.

Като се има поради, че постоянната израелска войска със сухопътни сили от 130 хиляди души не съумя да спре опасността в точния момент, 300 хиляди души личен състав със съмнителни бойни умения е опит да се смачка Хамас с бройка.

В същото време по време на мобилизацията на ЦАХАЛ стана ясно, че израелската войска не разполага с задоволително въоръжение, съоръжение, униформи и защитно съоръжение, с цел да разположи подобен брой бойци.

Това индиректно подсказва, че прехвърлянето на главните сили на ЦАХАЛ към окупираните от Хамас територии ще стане по-късно от в началото плануваното. Основната компликация за палестинците след началото на сухопътната интервенция може да бъде численото предимство на Израел, само че Хамас евентуално към този момент е квалифициран за това.

Започването на сухопътна интервенция против линията Газа беше оповестено като изискване за присъединяване в спора на ливанската Хизбула, която разполага с оперативно-тактически ракети, противотанкови оръжия, артилерия и безпилотни самолети-камикадзе.

Сдържането на тези сили в северен Израел ще изисква отклоняването на забележителна част от ЦАХАЛ. Действайки от изток на запад, израелските войски рискуват да се сблъскат със отбраната на предни постове, които Хамас е открил в завзетите територии.

Там към този момент са ситуирани огромен брой противотанкови системи, а огневи точки наоколо до жилищни здания обезпечават спомагателна отбрана против баражния огън.

В същото време опитът от първия ден на палестинската интервенция на израелска територия към този момент сподели, че отбраната на израелските бронирани машини, по-специално на танковете Merkava Mk4, е доста по-ниска и екипажът не постоянно е в положение да оцени борбата обстановка.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР