Анализ на гръцката статистическа служба показва, че гръцките потребители пазаруват

...
Анализ на гръцката статистическа служба показва, че гръцките потребители пазаруват
Коментари Харесай

Гръцките потребители търсят все повече продукти втора употреба

Анализ на гръцката статистическа работа демонстрира, че гръцките консуматори пазарят от ден на ден артикули, облекла, обувки и бяла техника втора употреба от локалните пазари, с цел да се оправят с нарастването на разноските за живот, написа вестник „ Катимерини “.

Данните от изследването означават, че този бранш на търговията на дребно демонстрира най-голямото нарастване на продажбите през третото тримесечие на 2022 година в съпоставяне със същия интервал през 2021 година

Според статистиката търговията на дребно на използвани артикули демонстрира нарастване на приходите с 53,3 % на годишна база, а търговията на дребно на текстилни произведения, облекла и обувки на открити сергии и пазари записва растеж от 43,7 %.

От началото на годината до септември търговията на текстилни произведения по сергии и пазари регистрира оборот от 6,25 млн. евро по отношение на доходи от 5,33 млн. евро за същите девет месеца през 2021 година

Продажбата на дребно на артикули втора ръка в магазините през деветмесечието на 2022 година е с увеличени доходи (11,94 млн. евро) по отношение на същия интервал през 2021 година, когато приходите са били 8,11 млн. евро.

Оборотът на всички предприятия от пазара на дребно възлиза на 16,73 милиарда евро за третото тримесечие на 2022 година, отбелязвайки нарастване с 12,5 % по отношение на третото тримесечие на 2021 година, когато оборотът е бил 14,88 милиарда евро, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР