Аналитиците от компанията Jon Peddie Research (JPR) представиха отчет, в

...
Аналитиците от компанията Jon Peddie Research (JPR) представиха отчет, в
Коментари Харесай

През 2017 година геймърите и майнърите са закупили видеокарти за $776 милиона

Аналитиците от компанията Jon Peddie Research (JPR) показаха доклад, в който са оповестени данните по отношение на продажбите на видеокарти от страна на AMD и Nvidia. В доклада се споделя, че предходната година AMD внезапно е нараснала продажбите на графични карти и към този момент догонва Nvidia по продажби.
Според показания разбор на Jon Peddie Research (JPR), през 2017 година са продадени към 3 милиона видеокарти. JPR означи, че към края на годината AMD е нараснала продажбите си с 8,1%, а Nvidia ги е понижила с 6%, най-вече заради дефицита на съставни елементи, нужни за производството на графични карти от топ равнище.

В доклада на JPR се вижда, че по-голямата част от тези видеокарти са закупени от геймърите, а не от майнърите, макар че процентът на хората занимаващи се с рандеман на криптовалута също бележи стремглав растеж. Аналитиците са уверени, че търсенето на видеокарти от страна на геймърите ще се усили, тъй като майнърите вместо видеокарти ще стартират да употребяват профилирани изчислителни устройства и към края на годината делът на геймърите ще нарасне до предходните равнища.

JPD акцентира, че хората, които закупуват видеокарти за рандеман на криптовалута не престават мощно да въздействат на пазара на съставените елементи за видеокарти и към този момент високите цени на мощните видеокарти се резервират.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР