Аналитикът на Bloomberg Майкъл Патерсън обви „Великия криптокрах от 2018

...
Аналитикът на Bloomberg Майкъл Патерсън обви „Великия криптокрах от 2018
Коментари Харесай

Минус 80% - сривът на криптовалутния пазар през 2018 година е по-лош от краха на доткомите

Аналитикът на Bloomberg Майкъл Патерсън обви „Великия криптокрах от 2018 година„. Той счупи антирекорда на доткомите при започване на новото хилядолетие. Това самобитно съпоставяне бе направено въз основата на всеобщия показател Nasdaq, съгласно който най-големият спад на доткомите е към 78%.

Финансовият експерт очевидно е прав, тъй като данните MVIS CryptoCompare Digital Assets 10 в Nasdaq, показващи положението на десетте най-големи и ликвидни криптовалути, през днешния ден сподели, че пазарът на цифровите активи е паднал от януарските височини с цели 80%.

Патерсън означи, че криптовалутната фикс идея, подгрявана от очакванията, че биткойнът ще стане цифровото злато, е на път да изчезне. Много хора считаха, че обвързваните в блокчейн цифрови пари ще трансформират всички промишлености – от финансовата до хранителната и ще отстранен корупцията и безсмислената инфлация. Но съпротивата на банковата система и бавната реакция на Уолстрийт не дадоха опция на новата технология да се развие.

Майкъл Патерсън добавя, че даже и критовалутните оптимисти в последна сметка да излязат прави и криптовалутите трансформират света, събитията от тази година демонстрират, че този развой напълно няма да е равен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР