Американците традиционно използват почивния ден след Деня на благодарността, за

...
Американците традиционно използват почивния ден след Деня на благодарността, за
Коментари Харесай

Черният петък залива САЩ и Европа

Американците обичайно употребяват почивния ден след Деня на благодарността, с цел да се снабдят с коледни дарове за родственици и другари, написа австрийското електронно издание futurezone, представено от Българска телеграфна агенция.

В европейските страни, също като оттатък океана, най-много онлайн магазините се надпреварват с оферти за понижения.

Всяка година Черният петък се потвърждава като сполучлив ден освен за търговците, само че и за ловците на предложения, добавя в. "Билд ". Това е интервалът от годината, когато могат да се намерят най-вече артикули на преференциални цени. Магазините регистрират най-големия си дневен оборот за годината, а голям брой купувачи целеустремено икономисват, с цел да разполагат с допустимо най-вече средства за харчене.

Обичайно събитие са и дългите опашки, като някои от чакащите прекарват цялата нощ пред магазините в желанието да са измежду първите, които ще се възползват от пониженията.

Стачки и митинги в Черния петък

Гигантът в онлайн търговията Амазон (Amazon) е изправен пред тежък Черен петък в Италия и Германия, където личният състав на дистрибуторски центрове на компанията ще стачкува на следващия ден, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В Италия ще бъде обиден главният дистрибуторски център, чиито чиновници ще упорстват за по-добри заплати и условия на труд в основен за продажбите ден.

По информация на водещите италиански синдикати над 500 служащи от обекта в Кастел Сан Джовани, в северната провинция Пиаченца, няма да извършват отговорностите си от 6 ч. сутринта в петък до 6 ч. сутринта в събота.

В изказване профсъюзите подлагат на критика американската мултинационална компания за това, че отхвърля да договаря за по-високи заплати и бонуси макар "огромния напредък " на Амазон на италианския пазар, на който работи от седем години.
"Има пари за преразпределяне ", настояват синдикатите.

В Германия синдикатът Ферди (Verdi) заяви, че чиновниците от шест дистрибуторски центрове също ще стачкуват като част от някогашен спор за възнагражденията и изискванията.

"Най-големият онлайн търговец на дребно в света желае да реализира рекордни продажби на този ден, само че чиновниците би трябвало да се показват рекордно освен в този ден, с цел да може всичко да въври, както Амазон желае ", разяснява Щефани Нутценбергер, член на борда на Ферди.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР