Американците стават все по-бедни заради политиката на Байдън, икономическият курс

...
Американците стават все по-бедни заради политиката на Байдън, икономическият курс
Коментари Харесай

The Hill: Американците стават все по-бедни заради политиката на Байдън

Американците стават все по-бедни поради политиката на Байдън, икономическият курс на Джо Байдън предизвика увеличение на бедността и ускорение на инфлацията в Съединени американски щати, цитира вестник

" Фондовите пазари не престават да падат, струвайки на жителите трилиони долари. Цените на жилищата евентуално ги чака същата орис ", се споделя в обявата.

В Съединените щати също се следи възходяща инфлация, която не може да бъде овладяна, без да потопи стопанската система на страната в криза.

„ Въпреки това администрацията на Байдън изиска още повече обществени разноски и наложи високи налози върху бизнеса “, отбелязва изданието.

Само 38% от американците утвърждават икономическата политика на сегашния президент на Съединени американски щати, съгласно анкета на уеб страницата за политически вести Real Clear Politics, написа още вестникът.

РИА Новости напомня: След началото на специфична военна интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна, Байдън наложи възбрана за съветските енергийни доставки, което докара до внезапното им повишаване. Освен това в Съединени американски щати е регистриран растеж на цените на храните. Според локалното министерство на труда до края на март цената им се е нараснала с 8,5 % на годишна база. Растежът е най-голям от декември 1981 година Според шефа на Белия дом това се е случило сякаш по виновност на Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР