Американците са похарчили рекордни 7,9 милиарда долара за покупки по

...
Американците са похарчили рекордни 7,9 милиарда долара за покупки по
Коментари Харесай

Рекордни близо $8 млрд. изхарчили американците онлайн в Деня на благодарността и Черния петък

Американците са похарчили рекордни 7,9 милиарда $ за покупки по интернет в Деня на благодарността и Черния петък, оповестяват АП и Фокс нюз.

Потребителите са харчили по към 1 милион $ на минута в интернет на Черния петък, осведоми платформата за електронна търговия Shopify.

Новината за рекордно изхарчените средства идва седмици, след кат Conference Board открил, че потребителското доверие е достигнало връх за последните 17 година

100-те най-големи търговци на дребно в Съединени американски щати са отчели онлайн продажби в размер на 7,9 милиарда $ в Деня на благодарността и Черния петък, което е с близо 18% нарастване от 2016 година , съгласно Adobe Analytics, проучвателен отдел на софтуерната компания Adobe.

Потребителите са изхарчили рекордни 5 милиарда $ единствено на Черния петък спрямо 3,34 милиарда $ през предходната година.

2,87 милиарда $ са изхарчени онлайн в Деня на благодарността , което е още един връх, защото през предходната година продажбите през този ден са били в размер на 1,93 милиарда $.

Около 40% от онлайн продажбите на Черния петък са направени посредством мобилно устройство , оповестява маркетинговата компания Criteo.

Американските консуматори се чака да счупят още върхове на Кибер понеделника. Adobe Analytics предвижда в понеделник онлайн продажбите да доближат 6,6 милиарда $, което би било нарастване с 16,5% спрямо предходната година.

Ройтерс оповестява, базирайки се на анализатори, че тази година се чака спад на продажбите във физическите магазини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР