Американците са известни навсякъде по света с няколко доста лоши

...
Американците са известни навсякъде по света с няколко доста лоши
Коментари Харесай

6 вредни навика на американците, които завладяват света

Американците са известни на всички места по света с няколко много неприятни навика. Независимо какъв брой нездравословни са някои от тях, те към този момент не са присъщи единствено за Щатите, само че и се популяризират и в останалата част от света.

В това отношение те важат към този момент и за доста места в Европа, а даже и за България частично. Business Insider показва кои са най-разпространените от тях:

Яденето на бърза храна в големи количества

Все още американците ядат повече бърза храна от която и да е друга страна в света. Ресторантите в Щатите, предлагащи такава, сервират на към 50 милиона души на ден. Също по този начин 8 от 10 души, живеещи в страната, ядат такива храни най-малко един път месечно.

Много други страни обаче към този момент ги настигат. Във Франция над 50% от оборота на заведенията за хранене е точно от бърза храна. Значителна е потреблението на такива артикули и в Канада, Англия, Южна Корея, Германия и Япония.

Пропускането на обедната отмора и яденето пред бюрото

Това важи за 62% от работещите американци, показва The New York Times. Франция обаче ги догонва. Там междинната обедна отмора се е " свила " от 8-80 минути през 1975 година до едвам 22 минути през 2011 година.

Лудостта по Black Friday

Разпродажбите на Black Friday потеглят от Съединени американски щати, като се организират един ден след Деня на благодарността. Тенденцията обаче към този момент е световна, като такива се вършат в страни от Мексико, през Китай, Австралия до България и Румъния.

Продължителните часове работа

В проучване от 2014 година се показва, че междинният американец, нает на цялостен рабоден ден, се труди по 47 часа седмично. От друга страна в Германия и Швеция хората работят по към 35 часа седмично. Това обаче от ден на ден се трансформира, като към този момент на доста места в Европа, в това число и у нас, работната седмица е към 42 часа.

Пристрастеността към обществените мрежи

Щатите са дома на най-популярните обществени мрежи, като Фейсбук, Instagram и Snapchat. Любопитното е обаче, че американците към този момент надалеч не са на първите места във връзка с потреблението им. Те даже не участват в топ 10.

Най-много време в обществените мрежи прекарват във Филипините, Бразилия, Мексико, Аржентина, Обединените арабски емирства и Малайзия - приблизително над 3 часа на ден.

Цял ден пред тв приемника

Данни от 2015 година демонстрират, че живеещите в Съединени американски щати изпреварват всички останали в света по гледане на телевизия - приблизително 4 часа и 42 минути на ден. Те обаче имат сериозна конкуренция в лицето на австралийците, италианците и поляците, които също стоят пред тв приемника повече от 4 часа на ден. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР