Американци настояват президентът на САЩ Доналд Тръмп да обяви финансиста

...
Американци настояват президентът на САЩ Доналд Тръмп да обяви финансиста
Коментари Харесай

Тръгна подписка за обявяването на Джорд Сорос за терорист

Американци упорстват президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да разгласи финансиста Джордж Сорос за терорист. Петиция с това искане се появи на уеб страницата на Белия дом.

В текста на петицията се споделя, че „ Джордж Сорос неведнъж се е опитвал да дестабилизира обстановката в Съединени американски щати и е водил антиамериканска политика”, оповестява БГНЕС.

Във връзка с това създателите на петицията упорстват федералното държавно управление и министерството на правораздаването неотложно да разгласят Сорос и членове на неговата организация за терористи” и да „ изземат цялото му персонално имущество и активи в границите на Закона за конфискация на гражданско имущество”.

До момента петицията е подписана от повече от 70 000 души. За да бъде взета под внимание от Белия дом, петицията би трябвало да събере още 50 000 подписа до 19 септември.

Джордж Сорос е американски финансист и вложител, чиято активност провокира нееднозначни мнения. За милиардера постоянно се приказва като за финансов търгаш. За съвсем 40 години битие компанията на Сорос Quantum е спечелила рекордните за хеджфондове 35 милиарда $.

Сорос е създател и началник на хеджфонда Soros Fund Management и е един от най-богатите хора в света. По данни на сп. „ Форбс” положението му възлиза на към 25 млрд $. През февруари Си Ен Ен заяви, че той е дал 6 млн. $ за предизборната акция на Хилари Клинтън. През 2008 той интензивно поддържаше президентските упоритости на тогавашния сенатор Барак Обама.

Само от ипотечната рецесия в Съединени американски щати финансистът за две години завоюва към 1 млрд $. Обвиняват го също в образуване на финансовата рецесия във Англия. На 16 септември 1992 понижението на курса на английския паунд му носи към 1 милиард $.

Сорос е подозиран и в политически операции. В предходната петиция против него, оповестена на уеб страницата на Белия дом през януари, се споделяше, че той подкопава основите на демокрацията като лобира за свои претенденти на изборите. Милиардерът е упрекван и в образуване на промяна на властта в редица страни, по-конкретно за „ оранжевата” гражданска война в Украйна през 2004 и за Евромайдана през 2013. По информация на уеб страницата на фонда на Сорос, за „ демократичното развитие” на страните от Източна Европа и в някогашния Съюз на съветските социалистически републики през последните 33 години се били отделени 1,6 милиарда $.

По-рано остра рецензия против активността на финансиста насочи Унгария, откакто Сорос подлага на критика държавното управление в Будапеща поради отхвърли му да одобри мюсюлмански бежанци.

По улиците на унгарската столица се появиха плакати с искане финансистът да не се меси във вътрешните работи на страната.

По-късно към рецензиите се причисли и Израел. „ Този човек неведнъж се е опитвал да дестабилизира демократично определеното държавно управление на Израел като поддържа разнообразни организации, които популяризират неистини против еврейската страна и се пробват да я лишат от право на самозащита”, съобщи израелското външно министерство. Израел е упреквал Сорос и в съмнителни вложения в организации, враждебни на страната, и в опити да повлияе на избори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР