Американското правителство е дълбоко обезпокоено от боевете между Армения и

...
Американското правителство е дълбоко обезпокоено от боевете между Армения и
Коментари Харесай

САЩ са разтревожени за случващото се в Нагорни Карабах

Американското държавно управление е надълбоко обезпокоено от боевете сред Армения и Азербайджан в противоречивия регион Нагорни Карабах, съобщи през днешния ден представител на Държавния департамент на Съединени американски щати, представен от Ройтерс.

" Призоваваме за незабавни стъпки за понижаване на напрежението и отбягване на по-нататъшна ескалация ", съобщи в официално съобщение представителят Нед Прайс.

Вчера Азербайджан разгласи, че е поел контрола върху няколко зони и е унищожил арменски бойни позиции в Нагорни Карабах. Русия упрекна Азербайджан в нарушение на примирието в оспорвания анклав и сподели, че разположените в него съветски мироподдържащи сили се пробват дружно с представители на Азербайджан и на Армения да стабилизират обстановката. Азербайджанското министерство на защитата прикани за разоръжаване на противозаконните арменски формирования към оспорваната територия след избухналото принуждение.

По-рано през вчерашния ден двата лагера оповестиха за гибелта на минимум двама арменски сепаратисти и на един азербайджански боец при стълкновенията, които пораждат заплаха от нова война като тази през 2020 година Европейският съюз към този момент прикани за неотложно преустановяване на новите конфликти в Нагорни Карабах.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР