Американското министерство на правосъдието обвини руския олигарх Константин Малофеев в

...
Американското министерство на правосъдието обвини руския олигарх Константин Малофеев в
Коментари Харесай

Путинов олигарх пробва да купи наша телевизия

Американското министерство на правораздаването упрекна съветския олигарх Константин Малофеев в нарушение на глобите, наложени против Русия поради нашествието ѝ в Украйна, съобщи Ройтерс. Според Съединени американски щати той е финансирал руснаци, които предизвикват сепаратизма в Крим.

Въпреки възбраната за американски жители да работят или да имат общ бизнес с Малофеев, той е назначил американски ефирен продуцент, който да работи за него в Русия и Гърция и се е опитал да купи телевизионна мрежа в България, съобщи американската прокуратура, представена от Асошиейтед прес.

Джак Ханик, който е някогашен чиновник на малките екрани " Си Ен Би Си " и " Фокс нюз ", беше задържан предишния месец поради това, че е работил за Малофеев като ефирен продуцент, отбелязва американската организация.

В сряда основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд сподели, че управляващите са прекъснали и световна злонамерена компютърна мрежа, известна като " ботнет ", която е следена от съветското военно разузнаване, съобщи Ройтерс.

" Министерството на правораздаването ще продължи да употребява всичките си пълномощия, с цел да търси отговорност от съветски олигарси и други, които се пробват да избегнат американските наказания ", сподели Гарланд пред публицисти във Вашингтон.

Миналия месец министерството сътвори федерална работна група " Клепто кепчър " ( " KleptoCapture " ), която е ангажирана с изпълняването на глобите против финансите на съветски олигарси. Целта е да се ускори натискът против Русия за преустановяване на нашествието в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР