Американското министерство на финансите съобщи вчера за трансфер на 1,3

...
Американското министерство на финансите съобщи вчера за трансфер на 1,3
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания дариха огромни суми на Украйна

Американското министерство на финансите заяви през вчерашния ден за трансфер на 1,3 милиарда $ икономическа поддръжка на Украйна в границите на първична помощ от 7,5 милиарда $, обещани на Киев от държавното управление на Джо Байдън през май, съобщи Франс прес.

" С тази икономическа помощ още веднъж удостоверяваме решителния си ангажиеминт към украинския народ, в миг, когато той се брани от експанзията на Путин и се мъчи да поддържа стопанската система си ", съобщи в официално съобщение американската министърка на финансите Джанет Йелън.

Тези 1,3 милиарда $ са трансферирани на украинското държавно управление посредством Световната банка и са част от икономическа помощ от 7,5 милиарда $ от Съединени американски щати в границите на величествен незабавен заем, подписан от президента Байдън.

По оценка на Световната банка войната, която Русия води в Украйна, заплашва да докара до стесняване с 45 % на украинската стопанска система тази година. Бюджетният недостиг на страната се усилва с по 5 милиарда евро на месец поради стопяването на приходите и невъзможността ѝ да получи финансиране на външните пазари.

Международните донори се активизираха да спомагат на Украйна. Финансовото министерство на Съединени американски щати, Г-7 и Европейският съюз се ангажираха да дават финансиране от 29,6 милиарда $ на Киев, 8,5 милиарда от които - американска помощ.

Англия, на собствен ред, разгласи през вчерашния ден, че ще даде на Украйна още 1 милиарда лири (12 милиарда долара) военна помощ, съобщи Ройтерс, като се базира на английското държавно управление. Средствата са предопределени за увеличение на отбранителните качества на Украйна, в това число системи за противовъздушна защита, безпилотни самолети, ново съоръжение за водене на електронна война, както и хиляди средства за екипировка на украинските бойци.

Британските оръжия, техника и образование трансформират украинската защита против тази гневна офанзива. Ние ще продължим да стоим непоколебимо зад украинците, с цел да подсигуряваме неуспеха на Путин в Украйна, съобщи английският министър председател Борис Джонсън.

Новото финансиране идва, откакто през май Лондон разгласи, че ще даде спомагателни 1,3 милиарда лири за военна поддръжка и подкрепяне на Украйна, с което общият размер на военната и икономическата помощ на Обединеното кралство тази година нараства на 3,8 милиарда лири.

Освен това украинските войски започнаха образование във Англия, откакто Джонсън предложи да стартира огромна интервенция с опция за образование на до 10 000 бойци на всеки 120 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР