Американско изследване е установило, че най-върлите почитатели на кафето, които

...
Американско изследване е установило, че най-върлите почитатели на кафето, които
Коментари Харесай

Кафето ни пази от психози и сърдечни заболявания

Американско проучване е открило, че най-върлите фенове на кафето, които пият сред три и пет чаши на ден, живеят повече от тези, които не употребяват напитката. Те са доста по-малко застрашени от преждевременна гибел разследване на диабет, сърдечно-съдови болести и Паркинсон. Освен това се самоубиват доста по-рядко.

Авторите на проучването от Харвардската школа за публично здраве са открили, че кафето има благотворно деяние, без значение дали е с кофеин или не. Това е прекомерно необичайно, защото досега се предполагаше, че точно кофеинът е този, който работи позитивно. Оказва се обаче, че кафето единствено по себе се работи като предварителна защита против болесттите.

В рамките на проучването са оценени данните от три огромни изследвания. В тях общо 300 000 здравни специалисти и медицински лица са попълнили анкети по отношение на здравето си и метода си на живот през последните 30 години.

Те били разграничени на три огромни групи. Първата била от хора, които не пиели кафе. Втората консумирала по дребни количества от горещата напитка - до две чаши на ден, а третата приемала умерени количества - сред две и пет чаши дневно.

 Кофеин

При съпоставяне на данните се оказало, че сред пиенето на кафе и занижения риск от ранни болести съществува връзка, въпреки и повода за нея да не е изяснена към момента. За разлика от по-ранни изследвания, в това не е открита връзка сред кафето и заниженият риск от поява на рак.

В съвсем 100% от случаите се оказва, че умерената консумация на кафе води до занижен риск от гибел. Редовната консумация на горещата напитка ни пази от развиването на неврологични, сърдечносъдови и психични проблеми и болести.

Специалистите считат, че кафето може да се включи във всеки здравословен хранителен режим, без да пречи на останалите привички. То обаче не е уместно за всеки и не се предлага на деца и бременни дами.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР