Американският университет в България (АУБ) получи дарение от 250 000

...
Американският университет в България (АУБ) получи дарение от 250 000
Коментари Харесай

Фондация дари четвърт милион долара на Американския университет в България

Американският университет в България (АУБ) получи подаяние от 250 000 щатски $ от Фондация „ Америка за България “. То е следващото удостоверение за голямата поддръжка на организацията към просветителната институция през годините. Част от сумата ще послужи за рационализиране на административните процеси и ще спомага на Настоятелството на АУБ в осъществяването на проектите за ръководство на университета. Другата част е предопределена за стипендии, които ще подкрепят надарени младежи да получат висококачествено обучение в България в АУБ.

От Фондация „ Америка за България “ оповестиха и своето решение да удвоят сумата на всяко подаяние от ученик на университета, направено от 1 януари до 30 юни 2020 година, на стойност до 500 000 $. По този метод общата сума може да доближи до 1 000 000 $, което ще докара до двойно по-голям резултат на набраните от ученици средства. Ангажираността на фондацията с идеята на АУБ ще помогне на университета да продължи да следва своята задача и да дава обучение в България на международно равнище на надарени младежи, които носят положителна смяна в страната и света.

“АУБ е един от многото способи, по които Фондация „ Америка за България “ дава директна поддръжка за просветителния бранш в България и подкрепя позиционирането на страната като динамична и конкурентна стопанска система, както за работа, по този начин и за живеене “, сподели Нанси Шилър, президент на „ Америка за България “. „ За фондацията е привилегия да способства за положителните връзки на другарство сред България и Съединени американски щати “, добави тя.

„ Изключително признателни сме на фондацията за щедростта и голямата поддръжка през годините. Фондацията е ослепителен образец за институция, отдадена на демократичните полезности и икономическото развиване на България. Помощта, която фондацията оказва на университета и на нашите надарени студенти, е удостоверение за значимата роля, която възпитаниците ни имат за просперитета на страната “, сподели ръководителят на Настоятелството на АУБ доктор Каролин Стефанко.

Фондация „ Америка за България “ e покровител и сътрудник на университета от доста години. „ Този жест е прелестен знак за доверието към АУБ в реализирането на нашата задача да предоставяме демократично обучение на най-високо равнище. Очакваме с неспокойствие да продължим работата си с фондацията и дружно да надградим върху триумфите до момента за едно още по-славно бъдеще “, показа доктор Дейвид Еванс, вр. и. д. президент на АУБ.

Фондация „ Америка за България “ е най-големият донор на Американския университет в България. С дарения на обща стойност над 23 милиона фондацията е помогнала на стотици студенти на университета да получат първокласно обучение. Построеният през 2012 година студентски център на АУБ бе отдаден на фондацията, която обезпечи 8 000 000 щ. д. за реализирането на плана. Модерната и многофункционална постройка бързо се трансформира в емблема на университета и желано място за студентите да поддържат връзка отвън класната стая и да развиват гениите и уменията си в спортната и театрална зали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР