Американският той териер принадлежи към малките породи кучета, наричани също

...
Американският той териер принадлежи към малките породи кучета, наричани също
Коментари Харесай

Обучение на американски той териер

Американският той териер принадлежи към дребните породи кучета, наричани също кучета-играчки. Те фактически припомнят играчки и са радостни, интелигентни създания, които резервират игривия си манталитет през целия си живот. Животът с такова кученце в никакъв случай не е отегчителен, тъй като то е извор на безпределно доста занимателни трикове.

Въпреки че е непретенциозно по мярка, това куче е доста самоуверено, гордо и внимателно. То не търпи тормоз и повърхностно отношение и дискомфортът и болката са пагубни за него.

Изследователският темперамент на той териера е належащо да бъде оставен да се развива, само че не безотговорно. Малкото, само че доста преносимо животно се нуждае от любов и връзка и в случай че не ги получава е тъжно и основава проблеми. Затова е належащо да се отдели задоволително внимание на образованието на американския той териер и социализацията на кучето.

Тази задача, която стои пред всеки собственик на лаещ домакински любим, при той териерът е доста улеснена, тъй като мъниците обичат да бъдат покрай своя човек и да взаимодействат с него.

Друга добра опция, която би трябвало да се употребява, е тяхната ученолюбивост, просветеност и предпочитание да усвояват нови познания, поради което бързо научават командите. Обучението в смирение е нещо, което би трябвало да стартира от най-ранна възраст.

 Американски той териер

Нужни са твърдоглавие, неотстъпчивост и положително и почтено отношение към домашния питомец и даже новак собственик е в положение да оправи със задачата. Най-важното е учащия да покаже, че той е водачът и властта му е безспорна, а дребния той териер би трябвало да извършва заповедите. Така дребното кученце ще разбере, че няма смисъл да претендира за мястото на лидер, то към този момент е заето.

За тази порода е особено, че постоянно се употребява като асистент на хора с увреждания - физически, умствени и забавено развиване, както и на глухи хора. Така че породата е подобаваща за профилирани курсове, подготвящи кучета за подобен вид работа. Те са извънредно бдителни и на тях може да се разчита. Американските той териери могат да бъдат подготвени да надзирават и дребни деца, стига малчуганите да не демонстрират експанзия към животни, тъй като той териерът няма да толерира сходно държание.

Прочетете още за развъждането на той териера и потребни препоръки при хранене на американски той териер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР