Американският щат Мериленд ще премахне забраната да се излиза от

...
Американският щат Мериленд ще премахне забраната да се излиза от
Коментари Харесай

Мериленд охлаби мерките срещу коронавируса

Американският щат Мериленд ще отстрани възбраната да се излиза от къщи поради ковид, само че това няма да засегне предградията на американската столица Вашингтон, съобщи губернаторът на Мериленд Лари Хоган на конференция.
Според него заповедта жителите да не напущат домовете си, годна от края на март, ще бъде изменена в рекомендация на 15 май. Магазините ще се отворят, само че не и заведенията за хранене и питейните заведения.
" Докато чиновниците се движат внимателно напред, ние осъзнаваме, че не всички региони са в една и съща обстановка ", сподели Хоган.
Според него, окръзите Монтгомъри и принц Джордж дадоха да се разбере, че не са подготвени за " разкриване ". В тези два окръга, където живеят към една трета от 6 милионното население на Мериленд, се оповестява за половината от всички случаи на ковид в щата.
Вашингтонският метрополис е административно разграничен сред столичния регион Колумбия и щатите Мериленд и Вирджиния. Кметът на Вашингтон Муриел Боузър сподели в сряда, че карантината ще бъде удължена до 8 юни. Щатът Вирджиния също разгласи, че започва бизнеса, само че това няма да засегне градовете в северната част на щата, прилежаща на Вашингтон.
В Мериленд, Вирджиния и Вашингтон с общо население над 14,5 милиона души са регистрирани съвсем 70 хиляди случая на ковид, броят на смъртните случаи е над 3 хиляди.
Още: " Коронавирусът по света - променлива обстановка, Франция е акцент с изменение в статистиката "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР