Американският сенатор Файнщайн съди за финансови злоупотреби в имуществото на съпруга

...
От Канишка СингхВАШИНГТОН (Ройтерс) - Американският сенатор Демократична партия Даян
Коментари Харесай

От Канишка Сингх

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Американският сенатор Демократична партия Даян Файнщайн е завела дело за твърдения за финансово злоупотреба с възрастни и злоупотреба с доверие от попечителите на наследството на покойния й съпруг, като съдебното заявление иска отстраняването им поради предполагаемото нарушение.

Искът е заведен на 8 август във Върховния съд на Калифорния в окръг Сан Франциско от сенатора дъщеря Катрин Файнщайн, която има пълномощно за нея.

90-годишният Фейнщайн е член на тясното мнозинство на демократите от 51-49 в Сената и напоследък страда от редица заболявания, включително пристъп на херпес зостер, който я държеше извън игра в продължение на седмици.

Файнщайн и нейният покоен съпруг, Ричард Блум, се ожениха през 1980 г. и живяха заедно като съпруг и съпруга повече от 42 години, до смъртта на Блум в началото на 2022 г. .

Искът твърди, че попечителите са извършили „финансова злоупотреба“ с Фейнщайн, като „неправомерно са задържали разпределения, на които доверието (на покойния й съпруг) й дава право недобросъвестно и са отклонявали активи, които е трябвало да използват за финансиране“ доверието на сенатора.

Заявлението беше съобщено за първи път от вестник San Francisco Chronicle във вторник.

Стивън Брачини, адвокат, представляващ съпопечителите Майкъл Клайн и Марк Шолвинк, каза, че попечителите „са действали етично и подходящо през цялото време; същото не може да се каже за Катрин Файнщайн. Това подаване е недобросъвестно.“

Адвокатът добави: „Попечителите винаги са уважавали сенатор Файнщайн и винаги ще го правят. Но това няма нищо общо с нейните нужди и всичко, което е свързано със сребролюбието на дъщеря й.“

Офисът на Фейнстийн в Сената описа случая като „частен правен въпрос“ и каза, че няма да коментира.

Ветеранът законодател е член на съдебната комисия на Сената, която играе критична роля в потвърждаването на президентските назначения на федерални съдии. Избрана за първи път в Сената през 1992 г., Фейнщайн каза, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

(Репортаж от Канишка Сингх във Вашингтон; Редактиране от Сандра Малер)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР