Американският производител на спортни облекла и обувки Nike най-накрая ще

...
Американският производител на спортни облекла и обувки Nike най-накрая ще
Коментари Харесай

И Nike бяга от Русия

Американският производител на спортни дрехи и обувки Nike най-сетне ще напусне съветския пазар на фона на обстановката с Украйна. Това заяви Ройтерс, базирайки се на формален имейл на компанията.

Причините за това решение не са посочени. Освен това публицистите не оповестиха точната дата на затваряне на магазините на тази марка в страната.

През май чиновник на компанията сподели пред " Ведомости ", че заради оперативни усложнения Nike е решила да не възобновява съществуващи или да не влиза в нови бизнес връзки с съветски сътрудници.



В същото време компанията продължи да прави всички заплащания на своите чиновници. Освен това в това време съветският офис на Nike продължи да работи както нормално.

Испанската компания за търговия на дребно Inditex, която включва всеобщите марки Zara, Bershka, Pull & Bear, Oysho, Massimo Dutti и други марки, също разгласи прекъсване на продажбите на артикули на съветски клиенти. Inditex изцяло затвори магазините и онлайн продажбите на артикули в страната, напомня Лента.ру.

Източник: Ройтерс
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР