Американският производител на полупроводникови компоненти Broadcom подаде патентен съдебен иск

...
Американският производител на полупроводникови компоненти Broadcom подаде патентен съдебен иск
Коментари Харесай

Broadcom подаде съдебен иск за $1 милиард срещу Volkswagen

Американският производител на полупроводникови съставни елементи Broadcom подаде патентен правосъден иск против Volkswagen за $1 милиард. Компанията има намерение да наложи правосъдна възбрана за производството на няколко модела автомобила на Volkswagen.
Прессекретарят на Volkswagen удостовери, че има подаден сходен иск от страна на Broadcom, обвързван с патентен спор. Но не посочи размера на желаното обезщетение. „Volkswagen прегледа правосъдния иск и предприе всички нужни ограничения за отбраната на своите законни интереси“ – сподели той.

Първото известие за този спор разгласява онлайн изданието Spiegel. В него се споделя, че искът се отнася до 18 патента на Broadcom в региона на полупроводниковите технологии, които Volkswagen употребява в своите навигационни и мултимедийни системи. Патентните технологии се употребяват в редица модели коли на Volkswagen, в това число Golf, Passat, Touran и Tiguan, както и в колите Porsche и Audi.

В началото на тази година Broadcom заведе правосъдно дело против японския авто производител Toyota, както и против фирмите Panasonic, Denso и Renesas. Причината е хипотетичното нарушаване на шест патента, засягащи технологиите за обработка на графична информация и ръководство на зареждането.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР